Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Къде отиде справедли...
Къде отиде справедливостта...?! >> Цветан  Цвтанов невинен  за

Къде отиде справедливостта...?! >> Цветан Цвтанов невинен за "АпартаментГейт"Прокуратурата е оневинила Цветан Цветанов за #АпартаментГейт. Това съобщи Гражданското сдружение БОЕЦ, което през март 2019 г. сезира три институции - държавното обвинение, ДАНС и комисията "Антикорупция", за най-новия апартамент на Цветан Цветанов в луксозната сграда "Летера" на фирмата "Артекс". По онова време Цветанов все още беше "дясната ръка" на Борисов - депутат, зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-шеф на партията.

 "Специализираната прокуратура, на която Иван Гешев бе шеф, преди да стане главен прокурор, изцяло и всеобхватно оправда и оневини Цветан Цветнов за аферата с апартаментите и асансьора в хола", обявиха от БОЕЦ, след като са получили постановлението, с  което спецпрокуратурата отказва да образува досъдебно произовдство,  защото установила, че с придобивката на Цветанов всичко е точно.

Повод за сигнала на БОЕЦ бяха серия публикации и анализи - на сайта "Свободна Европа", "Антикорупционен фонд“, Биволъ и др. Накратко, медиите разкриха, че вторият по онова време човек в ГЕРБ си е купил нов апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, с ВИП асансьор, който води от личния гараж на семейство Цветанови в дома им. Цветанов се е сдобил с жилището през 2018 г., като е прехвърлил на фирмата-строител на сградата два от своите стари апартаменти. И макар на практика имотите му да са намалели с един, имуществото на председателя на ПГ на ГЕРБ и зам. председател на ГЕРБ се е увеличило значително. Сделката поражда редица въпроси и съмнения, вкл. и как квадратният метър в луксозната сграда излиза на семейство Цветанови едва 627 евро, при положение че цените там започват от 2600 евро на кв. м.

Именно тези разкрития сложиха началото на мегаскандала, станал известен, като  #АпартаментГейт,  последван и от друг подобен сериал - с къщите за гости на властимащите, припомнят от БОЕЦ и изброяват: "Замесени бяха редица магистрати, политици и бизнесмени, като премиера Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Красимир Каракачанов (Краси ПетТераси), Пламен Георгиев (Пацо Терасата), Сотир Цацаров, Иван Гешев, Антон Славчев (Тони Балкони), Мустафа Карадайъ, Румен Порожанов и т.н. След разкритията на Биволъ, Свободна Европа, Фрогнюз,"19 минути" и други медии  и подадените от БОЕЦ 23 сигнала до прокуратурата със своите постове се разделиха министрите Цецка Цачева и Румен Порожанов, Пламен Георгиев от КПКОНПИ, Александър Манолев - зам. министър на икономиката, Цветан Цветанов – депутат и зам. председател на ГЕРБ и други.

Ппремиерът Борисов и прокуратурата обещаваха „задълбочено и всвеобхватно разследване на всички данни, факти и обстоятелства и "всеки да си получи заслуженото“.

Единствено бившият  зам.-министър Манолев получи обвинение - заради къща за гости. 

 РЕАКЦИЯ 

От буквално половин страничка „изводи“, допълнени със страничка и половина преразказ на думите на Цветанов и без никакви мотиви прокуратурата го обяви за чист като сълза на девственица! Както преди това по същият начин изпра и изглади всички останали апртаментаджии. Сега Цветанов е готов да учреди и оглави новата си партия - има индулгенция от Гешев и прокуратурата, коментират от БОЕЦ.

 

*Заглавието е променено от редакцията"

Източник: https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Овампирченият Цветанов, последната манипулация на Борисов и сие...

Възторжен Андрей Райчев: Борисов си взе партията от Цветанов след "Апартамент гейт"

ВИЖТЕ ТУК >> ПОСЛЕДНИ РАЗКРИТИЯ ПО "АПАРТАМЕНТГЕЙТ" И ДРУГИТЕ СКАНДАЛИ НА ГОДИНАТА! (ОБНОВЯВА СЕ)

Недосегаемите-3. Уважаеми зрители, спите ли!? (ОБНОВЕН)

Цветанов да подаде оставка от НС! Отговорност трябва, не фалшив героизъм! Отговорност и от Борисов! (ОБНОВЕН)

Цветанов да подаде оставка от НС! Отговорност трябва, не фалшив героизъм! Отговорност и от Борисов! (ОБНОВЕН)

Все едно не е купил апартамент на по-ниски цени със собствен асансьор! >> Цветанов: Ситуацията от 2013 г. се повтаря. Атакуват ме два месеца преди изборите

 

 


126781