Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Абе, къде са чумавит...
Абе, къде са чумавите от властта? А къде е и Бойко с... джипката? Народът ги търси...!

Абе, къде са чумавите от властта? А къде е и Бойко с... джипката? Народът ги търси...!Коментар на Зора Ангелова  

Информационен сайт „ДНЕС“


Стопанинът Стефан Стефанов се е барикадирал при животните си в село Крушаре. Поканиха хората и Борисов да палне джипката и да иде при тях. Целта на Стефан е да не допусне ветеринарите при животинките. В същото време областният управител на Сливен го призова да „се осъзнае и да приеме реалността“, иначе...!

Държавата – в лицето на Чавдар Божурски, областен управител на Сливен нареди на протестиращите стопани, които блокират вече няколко дни пътя Ямбол - Сливен да прекратят тези си действия, защото търпението му се изчерпало и...

Хайде, стига! А какво ще стане, ако всички ние вземем да се поогледаме, осъзнаем и да възроптаем гласно и шумно срещу реалността! Тая тяхната реалност. Нима нашето търпение не се е изчерпало? Как мислите!?

Заразата с чумата по свинете тръгна от Северна България, мина през Югоизточна и вече настъпва и Западна България. Бедствието е вече повсеместно. А властта какво прави в този момент? Къде е...?

Управниците неадекватно се пробуждат от пословичната си дрямка. Говорят празни и заучени слова. Глупост след глупост. Ефективност – нула... Противопоставяне на хора срещу хора. Екологична и икономическа катастрофа – налице. Заравят се десетки хиляди животни. Екарисажите в Шумен и Варна не работят, затворени са... Незнайно защо...

Къде е земеделският министър Десислава Танева?

Не, не е при Стефан в село Крушаре. Нито в свинекомплексите. Там тя е пратила армията, неадекватно щъкащи ветеринари и неуки държавни инспектори...

Г-жа Танева отиде в Брюксел да отговаря на въпроси. Тежки въпроси свързани с некадърността на нашите управници. Но... основната цел на българската министърка бе да проси пари. Трябват и 11 млн. евро, за да обезщети собствениците на засегнатите от чумата свинекомплекси. Искаме и 2.9 млн. евро за борбата със заразата. 

Дето се казва – парата прави борбата, ама не е сигурно. А как ще се профукат помощите, можем да си представим. Както и досега. Боли, не боли ще го кажем – за едни ще има по нещо, за други – тези нашите ще има доста повече. В харченето на европарите ни е силата.

Ама всъщност какво дири Танева в Брюксел? Тук у нас трябва да дава обяснения. Да взима адекватни решения, да действа в полза на хората. Да се отчита пред народа, пред стопаните, които гледат прасета не за удоволствие, нито за бизнес. Гледат, защото така се изхранват, защото в наше село се живее с лев-два или три на ден... Защото в половин България няма свястна и прилично платена работа. И хора скоро няма да има...

Трябваше Десислава Танева от Сливен да иде със служебния си лъскав мерцедес до село Крушаре и да обясни на стопанина Стефан и другите стопани защо тя, Румен Порожанов и техният шеф в МС не си мръднаха пръста да видят как се справят хората с чумата по света. Да пояснят, защо се стигна до тук и защо не се взеха превантивно никакви мерки! Да кажат къде е мишокът Порожанов и другите управляващи преди него мишки! Да продумат къде е и Бойко, който управлява вече 10 години! Да обяснят на Стефан, защо му трепят неговите прасенца, след като в Сливенско има заразено прасе... в свинекомплекса „Ветрен“!?

Да му кажат, в края на краищата в очите, че няма да го компенсират достойно и общата управленска безхаберност и некадърност ще си е за негова сметка. 

Та нека министърката на Бойко Борисов се позавърти и в големите свинекомплекси. Да каже и там истината. Онази тежката, за която и дума не се обелва. Хайде нека сме лоши и да кажем, че сто процента е сигурно – и в следващата една, че и повече години заради властова неграмотност няма да се овладее чумата, така че стопаните да могат да си закупят здрави прасенца за отглеждане. Хранителните отпадъци – предимно тези, които са от месо за сурови колбаси (като шунката), ако са добити от животни, които са в болен стадий са опасни. Месото пък, което е във фризерите, ако животното също е било в болестен стадий или в инкубационен период, то вирусът преживява в него няколко години – три, четири, пет...

Министър Танева ей така направо да си каже, защо освен че влачи със себе си лавинообразни провали, откакто чумата влезе в България, ами и мъкне със себе си и куп лъжи. Нагло лъже и после бяга... към Брюксел.

Земеделската министърка рече – трепете си прасетата спокойно, до 6 месеца ще се справим с огнищата. Безсрамно, Танева! Нагло, цинично и обидно за хората 

„Този срок от шест месеца тече след последния случай на обявяване на огнище. Засега такава предпоставка няма. Епидемичният процес напредва. Границите, ареалът, териториалното разпространение, броят на животните се развива така, че тези шест месеца са доста отдалечени във времето“. Ето така назова истината директора на Института по микробиология към БАН проф. д-р Христо Найденски. 

Добре че народът си знае, че го лъжат и мамят..., та не ги и чака управниците да решават проблемите му.

Добре че хората знаят, че има един човек, към когото да се обърнат в тежка ситуация, и който очевидно е единствената им надежда в битката с безхаберната държава.

 

Image result for Манолова на протест

Мая Манолова на протест


Омбудсманът Мая Манолова е засипана с жалби на стопани, засегнати от мерките с чумата по прасетата. За разлика от висшите ни политици, които се пукат от страх, тя отиде направо при протестиращите в Първомай. Манолова ще настоява държавата да обезщети стопаните, които унищожават доброволно прасетата в т.нар. "заден двор" по забележете... пазарни цени! Е, да след като има бюджетен излишък, има за пътища, за магистрали и какво ли не друго, защо да няма пари за справедливи обезщетения на хората?! Тя ще поиска и среща с Десислава Танева, за да постави ребром въпроса с отговорността. Отговорността, от която правителството бяга като дявол от тамян. 

 

 

 

А къде е Бойко Борисов, докато ветеринари и армия трепят прасета на България?

Е как къде! Обещава едни пари. Предизборно! Бате Бойко... търси „справедливо решение“, за да финансира футболния отбор „Арда“. 

 

Image result for бойко и арда

№12 в отбора на „Арда 1924“ е… Бойко Борисов

 

Та Бойчето не можа да иде при Стефан от село Крушаре, нито при изтребените 80 000 прасета в свинекомплексите, защото се отдаде на „тежки“ срещи с футболисти, треньори от „братския“ на правителството град Кърджали. През май миналата година стадионът на „Арда“ бе ремонтиран за 2 млн.лв., сега пак! А и не е престижно, гадно е при прасетата, няма ПиАр и лъскав имидж. Има смърт, има болка, има огромно човешко страдание. Е, това не е за Бойко, не е като да яхнеш джипката да качиш в багажника Томислав и Влади... и да ръсиш лакърдии, а чорлави и потни цигани с надути зурли да ти пригласят по пътищата заедно с изумени строителни работници…

 

 

Пардон, а помните ли, че наскоро LIVE - шоуто „Бойко в джипката“ мина и покрай Сливен и Котел на инспекция... Мина и замина. Сега нито ще мине, нито ще замине, нито дума ще обели… Просто не е престижно. Няма и далавера.

Това е, народе!

Ти ги чакаш тези отгоре да ти решават проблемите... Има да чакаме. Бате Бойко има други проблеми, ей на след някой друг месец са изборите. Тежките избори. За тях се работи, за имиджа, за рейтинга, за мандатите..., за парите! 

Каквото можа за България – премиерът го направи!

Официално - Бойко Борисов стана звезда в компютърната игра – ФИФА мениджър! Да му е честито. Сега вместо прасета да гледат, едрите и дребни стопани ще си запълват времето, играейки на PlayStation. Тъжно. 

Е, народе, да се осъзнаем и видим реалността... Пък и на тях да я покажем... Белким се освестят...

 

****************************************************************************

Резултат от изображение за Бойко с джипа

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Некадърната власт роди геноцид! Умъртвяват десетки хиляди беззащитни животни в цялата страна

: БАБХ да не крие за какво харчи милиони държавни пари

Апокалипсисът наближава

Заради некадърността на властта избиват хиляди животни..., продължава и затягането на примката около врата ни!

Още управленски провал! >> Три области вече са в бедствено положение заради чумата по свинете

Чумата е българска, не африканска (ОБНОВЕНО) 

 

 

 

 

 

&

109281