Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Абсурдната „логика“ ...
Абсурдната „логика“ на властта: Пролетта при 30 заразени Борисов блокира държавата, днес при 1000 болни... точно обратно се прави...?!?

Абсурдната „логика“ на властта: Пролетта при 30 заразени Борисов блокира държавата, днес при 1000 болни... точно обратно се прави...?!?Нови, допълнителни ограничителни мерки в страната заради разпространението на COVID 19 у нас за момента не се налагат. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов, който днес е на посещение в Търговище, съобщи БНР.


Няма да се затварят училища в област Търговище. Няма заболеваемост на учениците над 20 на сто, каза министърът Ангелов след запознаване с конкретните числа за ситуацията. От понеделник присъствената форма се връща и в двете най-големи учебни заведения в града, които преминаха в последните два дни на миналата седмица към обучение в електронна среда за извършване на пълна дезинфекция.


Министър Ангелов бе в Търговище, за да се запознае на място с обстоятелствата, предвид попадането на областта в т. нар. червена зона и повишената заболеваемост през последните дни. На пресконференция в присъствието на областния управител Митко Стайков и кмета Дарин Димитров бе съобщено, че към днешна дата 27 учители от региона са диагностицирани с коронавирус. Двама се лекуват в болница, а останалите 24 са на домашен стационар; един е починал. 23-ма са карантинираните педагози.


В областта учениците с коронавирусна инфекция са 12 - всичките са без симптоми и при тях не се налага болнично лечение. Карантинираните са 295; тези с грипоподобни симптоми - 943. Паралелките, които са под карантина, са 14.


Министърът посочи, че в областта се обучават 10 280 ученици в 760 паралелки. Данните показват, че към момента заболеваемостта при учениците е 12,15 на сто, при педагозите - 9,2 процента, при непедагогическия персонал - 3,39 процента, което не налага предприемане на мерки, ограничаващи образованието в присъствена форма.


Коментирайки желанието на родителите обучението да се провежда в електронна среда, за по-голяма сигурност, здравният министър бе категоричен, че не бива страхът да е водещ, а спазването на разписаните мерки, контролът и самоконтролът.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/ 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА: 

Демагогия в действие: България не е одобрила препоръките за движение из ЕС в пандемията 

Ситуацията у нас около коронавируса била шизофренна 

Виж ограниченията в редица европейски страни заради втората вълна на вируса 

Здравната система на ГЕРБ >> Една по една болниците започват да рухват под напора на COVID-19 

Ново огнище на COVID-19 във Враца! Лекарка почина преди часове 

Борисов от Брюксел: Карантината у нас вече ще е 10 дни /допълнена/

 

 

 

 

 


138927