Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Адв. Грета Ганева: Борисов влезе в нещо като Апартаменгейт на европейско ниво

Адв. Грета Ганева: Борисов влезе в нещо като Апартаменгейт на европейско нивоНе знам за вас, но за мен Борисов влезе е нещо като Апартаменгейт, обаче на европейско ниво. Хърватската преса не е хванала просто разточителството на българския премиер на фона на икономичното мислене на австрийския. Направила е много повече. Точно за форума на дясната Европейска народна партия представя ясна демонстрация относно наличието и липсата на десни ценности вътре в нея.


Защото дясното мислене е свързано със създаване и принос, а онзи който го има, винаги е икономичен. Той постига с минимум ресурс максимален ефект. И това е начин на мислене, рефлекс. Така се умножава. Обратното, да пилееш огромен ресурс, с който да не постигнеш кой знае какъв ефект, е противно на дясномислещият. Подобна несъразмерност на вложеното спрямо очаквания резултат е извън стандарта, обаче лидерът на най- голямата дясна партия у нас, очевидно си живее там, извън него.


Каквото и да говори по форуми и събития, каквито и етикети да лепи, липсата на дясно мислене не може да се скрие, защото то е същностна характеристика.
От другата страна виждаме не просто типичният представител на дясното, но и представител на онази група от държавите-членки, които имат принос в европейския бюджет. Онези, които създават и се придържат към високия стандарт.

 

Адв. Грета Ганева

 

 

 

Източник: https://frognews.bg/

 


117375