Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Адвокат от „Осемте д...
Адвокат от „Осемте джуджета“ – бивша секретарка на Пепи Еврото и дъщеря на магистрат от ВКП

Адвокат от „Осемте джуджета“ – бивша секретарка на Пепи Еврото и дъщеря на магистрат от ВКПАдвокат Магдалена Мончовска, която се оказа един от героите в разследването „Осемте джуджета“ на Антикорупционния фонд, е бивша секретарка на Петър Петров – Пепи Еврото и дъщеря на висш прокурор от Върховна касационна прокуратура. Това показа проверка на Фрог Нюз в публични регистри.

 


Мончовска, в качеството си на секретарка на Пепи Еврото, докато той е бил шеф на Следствения отдел на Софийска градска прокуратура (СГП), се е считала за негова дясна ръка и най-доверен човек. Когато Петров напуска системата през 2015 г., тя също си тръгва с него. Чак през 2018 г. името й е вписано като редови адвокат в Софийската адвокатска колегия.  Не намираме обаче, нейна кантора, а само личният й номер, който е 130069010.

 

Магдалена Мончовска, като верният човек на Еврото, е определен през 2013 г. от него да работи с програмния продукт "Law Choice", чрез който би трябвало да се постига независимо разпределение на делата.

 

Докато дамата е била секретарка на Петров, тя се е водела на длъжност „съдебен деловодител“. През 2014 г. дори е получила поощрена със „Служебна благодарност и грамота“ от тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров, по предложение на прекия й ръководител, сиреч Петър Петров.

 

Проверката ни показа още, че майката на Магдалена е Ангелина Мончовска, която към момента, според сайта на прокуратурата, е лице за контакт между държавното обвинение  и Европейската инвестиционна банка. Като прокурор от ВКП през 2009 г. е оглавявала звеното за борба с измамите с еврофондове. Името на съпруга й според декларациите, които са задължени да подават магистратите, е Людмил Мончовски, което доказва, че помощничката на Пепи Еврото й е дъщеря. Видно от декларациите, семейството има имоти в Пазарджик и Велинград. Преди да дойде в София Ангелина Митова-Мончовска е била обвинител в окръжна прокуратура Пазарджик.

 

Според наши източници в Съдебната палата, другата секретарка на Петър Петров -Еврото е Светлана Бабакарова. Тя в момента продължава да е на поста си в Следствения отдел към СГП. Твърди се, че в това си качество през нея минава цялата информация на службата и всички дела, които достига до настоящия й ръководител Илиян Танчев.

 

Магистрати признават, че Магдалена Мончовска от разследването „Осемте джуджета“ и секретарката на Следствения отдел на СГП Светлана Бабакарова са запазили близките си приятелски отношения и редовно обменят информация.

 

Източник: https://frognews.bg/

 

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Николай Стайков: Разследването “Осемте джуджета” осветли оправачите в съдебната система. Ще има и трета част

Мускули срещу мозъка. Маринов и Иванов трябва да се разкарат от МВР веднага

Съдът даде знак, че беззаконието не е детронирало правото

Татяна Дончева: Бизнесът се рекетира от години, бизнесмени разполагат със СРС-та за лична употреба

Заплахи за журналиста Николай Стайков и децата му заради разследването ”Осемте джуджета”

 

 


129476