Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Твоите права / Адвокат разкри може ...
Адвокат разкри може ли да използваме видеозапис на кражба в съда (видео)

Адвокат разкри може ли да използваме видеозапис на кражба в съда (видео)Видеозаписите, дори направени случайно, могат да бъдат използвани в съда. Значението на записа не е само в рамките на доказателство, но и за даване на данни на полицията за престъпника. Това заяви адвокат Веселин Пенчев в сутрешния блок на БНТ.

"Когато се монтира видеонаблюдение да се слагат камери с по-добро качество, това е важно за съда. Ако записът е с добро качество, може да се посочи дали обвиняемият е виновният по стойка, позиция на тялото, форма на носа и ушите", каза още той.

"Има застраховки за взломни кражби, които да защитят имуществото ни", допълни Пенчев. 

"Извършители са добре подготвени, тях изобщо не ги интересува съдбата на хората, които обират. Обирджиите взимат това, за което са дошли и са безскрупулни", каза още по темата за кражбите криминалният психолог проф. Калин Гайдаров

 "Трябва да има ясна политика в лицето на държавата, относно наказване на такъв тип престъпници. Призовавам за по-добро справяне от страна на полицаите. Как хора, могат да се справят сами. Не сме ние, които ще решим престъпленията", завърши той.

 

Източник: https://novini.bg/