Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Адвокатът на Иванчев...
Адвокатът на Иванчева: Прокуратурата бърза, за да не се отметне Дюлгеров от показанията си

Адвокатът на Иванчева: Прокуратурата бърза, за да не се отметне Дюлгеров от показанията си”Прокуратурата бърза, защото Дюлгеров може да се отметне от показанията си. Той е главния свидетел по делото. Държат го в ареста, а той е с болни очи.

Те бързат да го изкарат на процес, за да запазят обясненията, които злепоставят Иванчева и нейната заместничка", заяви защитникът на обвиняемата бивша кметица на "Младост" адв. Марин Марковски.

 

Марковски добави, че Иванчева има правото на лична защита и това, че иска да чете материалите и да слуша СРС-тата е нейно законно право.

 

"Това дело показа една болест на системата - това е бавенето на следствията. Едно следствие трае по 9 месеца. За по-малко от 4 месеца приключи следствието на Иванчева. При една добра организация следствието може да бъде по-кратко. Влачат, за да изтощят обвиняемия. Дюлгеров дава различни обяснения за това къде Иванчева му е казала, че иска 500 000 евро. Но от нея нищо не зависи, тезата е абсурдна", бе категоричен Марковски.

 

Той заяви още, че с приказките си Дюлгеров става съучастник и сам си повдига обвинение.

 

По темата за транспортирането на Десислава Иванчева до болницата от последните дни - оковите паднаха, макар и временно, вследствие на което правилата за конвоиране на задържаните се промениха. Скандално видео, разпространено в социалните мрежи от поддръжници на бившата кметица на "Младост" показа начина, по който тя бе окована на ръцете и краката докато бе транспортирана за изследвания в УМБАЛ "Александровска".

 

"Когато имаме задачата да защитаваме интересите на гражданите го правим не като спортно състезание, а с оглед на това, че правата трябва да се защитават законно. Имаме член на Конституцията, в който се казва, че държавата се грижи за живота и достойнството на българските граждани. Унижението е противоконституционно", каза още защитникът за Bulgaria ON AIR.

 

Той обясни, че в Закона за изпълн на наказанията е записано какви могат да бъдат помощните средства и в разпоредбите няма кожени колани и вериги.

 

"Това не е промяна на реда, а възстановяване на законността, инструкцията е противозаконна. Всички заведени дела от България в Страсбург за нечовешко третиране са спечелени", отсече Марковски.

 

Източник:https://frognews.bg/

 

"ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Кметицата ли ни е най-големият проблем?

Епичните 300 протестиращи НАП-аджии и тихо откраднатите 16 млрд. Някъде тук е и... кметицата?

Внимание! Милицията идва!

Събират дарения за гаранцията на Десислава Иванчева