Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Ако изборите бяха дн...
Ако изборите бяха днес, Слави Трифонов щеше да спечели

Ако изборите бяха днес, Слави Трифонов щеше да спечелиАко предсрочните парламентарни избори бяха днес Слави Трифонов убедително щеше да спечели. То би станало само, в случай че телевизионният водещ беше обявил влизането си в политиката. В анкета на сайта на „ДНЕС“ зададохме въпрос: „Кого бихте подкрепили на предстоящите избори?“

42.7% от отговорилите категорично подкрепят Инициативен комитет или партия, представлявана от Слави Трифонов . Той обаче не е регистрирал нито партия, нито сдружение за предстоящия вот. Въпреки това обаче българите са готови да му гласуват доверие за управлението на страната.

На второ място с 20% застава левицата. БСП засилва позициите си по всяка вероятност, възползвайки се от инерцията на победата на ген. Румен Радев на президентските избори.
На малко повече от 8% се „радват“ обединените патриоти. Техните проценти спадат през последните седмици заради разцеплението в групата.

Според запитаните ГЕРБ заслужават само 6.6%. Партията на Борисов стремително лети към дъното и може скоро да се удари в него.

След обещанията за евтин бензин партията на Веселин Марешки „Воля“ би получила 4.8% според анкетираните.
Под 4 процентната бариера са „ДПС“, „Да, България“, „Нова република“ и реформаторски блок.

Съвсем не е малка и цифрата на хора (12%), които отказват да гласуват, тъй като са отчаяни от политическата ситуация в България.   

 

 


22220