Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Ако мине номерът... ...
Ако мине номерът...

Ако мине номерът...На 2.01.2019 г. премиерът Бойко Борисов твърдо обещава на софиянци, че за минаване по Северната тангента няма да се иска винетка, защото е в рамките на града.

На 19.02.2020 г. се оказа, че нищо не е направено и минаващите са заплашени от глоби. Винетки им трябват дори за да отидат до гробището в селото, а за един "късметлия" - за да си влезе и в къщата. Хората се вдигнаха на протест, някой даже отряза камерата на тол системата.

Премиерът, разбира се, отново се изкара невинен и нахока шефа на АПИ, когото прати да обикаля мегданите като глашатай и да уверява хората, че никой няма да бъде глобен. Нищо, че така се нарушава законът.

 

Шефът на АПИ се оправда, че е предупредил регионалния министър, че има проблем. Регионалният министър прехвърли отговорността на кметовете, които не се били организирали навреме. Кметът на София Йорданка Фандъкова спешно прати искане за изключване на определени пътища от платените.

Засега не се глобяват само софиянци. Но същия проблем го има в Русе, Пловдив, Шумен и на още места в страната, където също се надигат протести.

 

Източник: https://www.segabg.com 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

"Решение" на поредния скандал >>Борисов към шефа на АПИ: Отиваш да викаш по площадите "Няма да има винетки"

Докато общината се хвали, че няма винетки около София, АПИ глобява

Жители на Нови Искър се вдигнаха на протест заради винетките (ВИДЕО)

Уродливата автокрация на Борисов достигна своя пик в първия работен ден на кабинета

АПИ не се отказва от винетките по Скоростната тангента: Това не е градски булевард

По Северната тангента на София все пак ще се пътува без винетка

Винетки за северната дъга на околовръстния път на София няма да се изискват, за Северната тангента преговорите продължават (ОБЗОР)

Вождът каза! >> Борисов не разреши да има винетка за Северната тангента

 

 122102