Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Активисти с платени ...
Активисти с платени автобуси пристигат в София на контрапротест, организиран от ГЕРБ

Активисти с платени автобуси пристигат в София на контрапротест, организиран от ГЕРБСлед вчерашните протести срещу правителството и действията на прокуратурата, която нахлу в президентството, ГЕРБ стяга контрапротест. Това се разбра от думите на депутата Тома Биков в ефира на Нова тв. "Какво да ги вадим, ние не знаем как да ги спрем. Чудим се нашите как да ги спрем. При нас вече от година-две има желание да излязат на улицата." Това отговори Биков на въпрос дали управляващата партия ще организира обществена подкрепа на площада. Не е ясно какво има предвид депутатът, като казва, че симпатизантите на ГЕРБ от много време искат да излязат на улицата.

Междувременно "Биволъ" публикува във Фейсбук разговор от групата "Клубове ГЕРБ". В него симпатизанти споделят, че днес в 13 ч от Бургас ще тръгнат автобуси за София, а протестът е планиран за 19 ч пред президентството. "Задължително е присъствието на народни представители, общински съветници и общински координатори. Протестът е "заради нападките и лъжите на Радев".

"Дори имаше призиви да станем като в Сърбия, където полицията бие хората. Ако искате полицията да бие хората...", каза още Биков. И отново повтори тезата, че целият шум се е вдигнат от неадекватното поведение на служители на НСО, а службата се контролира от президента. "Въпросът е какво става с тези служители, защото НСО е под контрола на президента. НСО се проваля няколко пъти през последната година. Сега протестът е срещу правителството. Сега влиза прокуратурата в президентството. Те казват правителството да подаде оставка", продължи Биков.

 

Депутатът от БСП Крум Зарков му опонира, че поведението и действията на прокуратурата следват определена хронология - излизат СМС с Бойко Борисов, прокуратурата вади други СМС-и, излиза друг скандал и безпрецедентно се нахлува в президентството. "Тази показност, театралност е безпрецедентен акт, осъден от всички авторитетни юристи. Очевидно прокуратурата се опитва да играе ролята на отдел, който защитава Борисов", допълни Зарков.

А Биков го попита къде са били Радев и БСП, когато прокуратурата влезе в екоминистерството и в ГДБОП в изпълнителната власт. "Дори от президентството не изведоха никого", уточни Биков. Според него Радев е излязъл от ролята си на президент със скандирането "Мутри, вън!".  

 
 

Снимка: Илияна Кирилова

 

*Заглавието е променено от редакцията 

Източник: https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА: 

Премиерът Борисов за акцията в Росенец: Артисти

Главният секретар на президента: Акция на прокуратурата беше излишна и показна

Безумната власт >> Плащаме 40 млн. на НСО да ни пази от демокрацията

 

 

 

 


130049