Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Актуален розов цвят ...
Актуален розов цвят за машинистите* >> БДЖ монтира нови седалки в локомотивите

Актуален розов цвят за машинистите* >> БДЖ монтира нови седалки в локомотивитеБДЖ започна поетапното монтиране на нови седалки влокомотивите за по-голямо удобство на машинистите по време на изпълняване на служебните им задължения, събощиха от железницата.

До момента са доставени 26 нови седалки за машинисти, които са разпределени в локомотивните депа в страната за монтиране в локомотивите с най-голяма необходимост. Изработени и разпределени са и 40 стола за помощник-машинисти, от които до две седмици ще бъдат изработени общо 120 бройки. Подготвя се и изработването на още 70 седалки за локомотивните машинисти.

Без паника в претъпкания влак Варна - София: Всички ще могат да скочат

"Без паника" в претъпкания влак Варна - София: Всички ще могат да скочат

Претъпкани влакове, нечовешки условия и служители, незаинтересовани от ситуацията. Така хиляди българи завършиха празниците, благодарен...

Оборудването на локомотивите с нови седалки е част от програмата за подобряване на условията на труд, която мениджърския екип на националния железопътен превозвач изпълнява.

През последните две години в дружеството се полагат сериозни усилия за подобряване на условията на труд и почивка на своите служители. Извършени са ремонти на 16 сгради в цялата страна, от които стаи за почивка, общи помещения и ремонтни халета. През 2018 г. са предвидени ремонти на още 8 сгради, като до края на годината ще бъде подменено вътрешното обзавеждане на всички стаи за почивка.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://www.actualno.com/