Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Албанският премиер Е...
Албанският премиер Еди Рама: Няма да подам оставка

Албанският премиер Еди Рама: Няма да подам оставкаАлбанският премиер Еди Рама заяви, че няма да подава оставка и в Албания няма да има предсрочни парламентарни избори, съобщи Танюг, цитирана от БТА.

След масови опозиционни антиправителствени протести в Тирана Рама заяви за италианския "Кориере дела сера", че няма необходимост от избори, тъй като според него опозицията е в дълбока криза и не е в състояние политически да предизвика правителството.

Малцинството в парламента, твърди Рама, е по-слабо, отколкото бе на изборите през 2017 г. Ако утре имаше избори, опозицията ще спечели по-малко гласове, заяви Рама и добави, че е избран от народа и ще остане на този пост докрай, "служейки на народа". Той каза, че не мисли за оставка.

Имам ясен мандат от народа, имаме мнозинство в парламента, заяви албанският премиер. Рама твърди, че неговото правителство е напълно посветено на реформите в правосъдието, че борбата против корупцията никога не е била толкова силна колкото е сега и се работи по укрепването на публичната администрация. Ясно е, че това е дълга война и резултатите не могат да дойдат толкова бързо, заяви Рама.

 

Източник: https://www.24chasa.bg/novini/

 

 

 


90208