Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Александър Маринов: Оставките са вече закъснели като ход, който може да предотврати предсрочен вот

Александър Маринов: Оставките са вече закъснели като ход, който може да предотврати предсрочен вот„Това е един огромен скандал със сериозни вътрешнополитически и външнополитически измерения, като е ясно, че става дума за високо равнище на държавно управление, където не могат да се вършат такива неща, ако няма покровителство от още по-високо равнище.“

 

Това каза пред БНР политологът проф. Александър Маринов в коментар на политическите измерения на скандала, свързан с акцията и арестите в Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ).

 

"Ако от ВМРО са знаели за схемите, описани от прокуратурата - тук става въпрос вече за наказателна отговорност, а сега ние говорим за политическа отговорност, която е несъмнена, тъй като ДАБЧ се управлява почти 5 години от техни хора и те трябва да носят отговорност за това", добави политологът. Според него, заради скандала са необходими не само оставки.

 

"Предсрочните избори са неизбежни, а оставките са вече закъснели като ход, който може да ги предотврати", подчерта още проф. Маринов по повод исканите оставки и на двамата вицепремиери от "Обединени патриоти" - Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.

 

По-рано днес вицепремиретъ и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов категорично отрече партията му да е получавала пари от корупционната схема по издаване на български паспорти на чужденци. От ДПС пък поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов, тъй като Държавната агенция за българите в чужбина била под негов контрол.

 

Източник: http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Европейските социалисти обвиняват България в продажба на паспорти

Забранената разработка: „Патриотите продали български паспорти за 28 000 000 евро“

България ли избира това?!? (ОБНОВЕН)

20 мига от 2017-а. Краят на всяка година е време за равносметки. И така… Кои събития белязаха политическата 2017-а?

България поиска оставката на Валери Симеонов, Бойко - се дърпа!

Хиляди се събраха под прозорците на Борисов

Протестиращите не се отказват. Блокираха „Лъвов мост“! Искат оставката на Валери Симеонов!

Валери, върви си! Бойко, върви си! Вървете си всички!!!

 

 


80181