Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Алтернативата е сред...
Алтернативата е сред нас!<br>Слави Трифонов, Мая Манолова, заедно с гражданите... И НАПРЕД!

Алтернативата е сред нас!
Слави Трифонов, Мая Манолова, заедно с гражданите... И НАПРЕД!Позиция на Правда Великова

Информационен сайт „ДНЕС“

 

България е „заспал вулкан“!

След 12-та победа на ГЕРБ, след 12-та загуба на БСП, след „оставката“ на Корнелия Нинова, след падането на Цветан Цветанов, след завръщането в парламента на БСП и епизодичната поява на Пеевски..., след поредния, този път НАПгейт и чумата, след най-мощния плесник, шибван някога от българския народ на целия политически елит – 2 млн. гласували срещу 4 млн. негласували...! Да, след всичко това България не е вече същата!

Да, именно отказът от гласуване е най-мащабният от 30 г. протест-бойкот на българските граждани срещу статуквото!

Да, това няма как другояче да го назовем..., освен като най-мощния народен вик от поне 20 години насам – НЕ ВИ ИСКАМЕ – ВСИЧКИТЕ!

Да, именно поради всичко това България е все едно притихнал, но всъщност дълбоко тлеещ, неугаснал вулкан! Готов да всеки един момент да... „изригне“!

Досега изригват само скандали – скандал след скандал... и нов скандал. Кой от кой по-дълбок, кой от кой по-голям. Години наред е така – афери, грабежи, скандали... Всеки следващ все по-брутален, все по-унищожаващ... Резултатът се „изля“ не чрез протести, не чрез бунтове, а чрез най-лесната, но неефикасна форма на съпротива – изборен БОЙКОТ!

Виждаме от години в пълния им „блясък“ това, което имаме като управници, като опозиция. Виждаме това най-вече по време на предизборна кампания, видяхме го и на тази последната - истинска политическа мърша. Опиянена от власт и интриги, грижеща се само за собственото си благо..., глуха за народа си!

Милиони българи – тези, които не избягахме навън, сме жертва на тоталния разпад на държавността, на институциите, на морала. Ежедневно сме подложени на вандалщина, обиди, стрес...!

Страната е съсипана. Смачкаха ни. Живеем...? Не, живуркаме в страх, безнадеждност и несигурност от настоящето и дваж повече от неизвестното бъдеще.

Image result for мая манолова, протест, деца с увреждания

Омбудсманът Мая Манолова заедно с част от протестиращите майки на деца с увреждания внесоха в Народното събрание проектозакона за личната помощ


Скъпотията – все по-голяма, доходите – все така срамно ниски и жалки.

Обрекоха мнозина от нас, най-вече родителите ни на мизерен и недостоен живот. На ежедневна борба за самооцеляване и спасение.

Виновни са всички!

И ТЕ – управляващите, и ТЕ – т.нар. опозиция, изредили се в управлението на страната през последните 30 години. Най-виновни обаче са настоящите управници, упражняващи властта в държавата 10 години.

ТЕ захранват и поддържат беззаконието, престъпността, корупцията...

ТЕ поддържат нищетата, мизерията и сиромашията, чрез която държат в срамна зависимост стотици хиляди българи и етнически турци.

ТЕ унищожиха справедливостта и ценностите ни.

ТЕ поквариха морала и нравствеността на едно цяло поколение. Грабиха, съсипваха... Всичко де що може!

Парламентът се превърна в обидно нарицание, в което има всичко, но не и истинска политика. Отдавна събранието ни е сцена на правен хаос и безпринципни договорки между власт и позиции… Институцията стана за посмешище, самоопозори се.

Родните депутати, които хрантутим, отдавна не работят за гражданите. Не коват закони, не правят реформи. Напротив. Ликвидират! Ей така, от некадърност, от незаинтересованост, от безхаберие. И разбира се, най-вече всичко правят за личен интерес, за собствена изгода.

Добро образование няма. Девалвирало е. Здравеопазването колабира, не дава нито здраве, нито надежда за живот. Икономическият растеж го има, но само на листчето на Борисов. Милиони българи се самоопазиха, бягайки навън...

Отдавна сме се закотвили на дъното на всички класации. Европа вижда, че сме бедни, вижда и грабежа на европари, и цензурата, и зависимата съдебна система, и престъпността, и търговията с влияние… Вижда всичко. Мълчи. И пише критични доклади.

Напук на Бойковото пъчене и правителствената арогантност, имиджът на страната е отдавна под нивото на най-изостаналите страни в света. България за общ национален срам е нарицателно за бедна и изостанала страна, в която имената на родните политици се свързват единствено с далавери, гешефти, разкошен живот, продажба на национална сигурност и сделки, пилеене на държавни средства и разюздана корупция...

 

 

В нашата държава почти нищо не работи. Отдавна институциите спряха да се грижат за своите граждани. Заслужено, народът от песента на Слави Трифонов, иронично определи собствената ни Родина като „Няма такава държава“... Тъжно, нали? Защото нито правителството, нито опозицията, нито институциите работят... И нищо не е в интерес на хората...!

Защо е така ли?

Защото в България отдавна е позволено всичко на властимащите.

Защото е позволено и на олигарсите, и на монополистите да си разиграват коня както си искат. Позволено е да ни съдят и съдират по три кожи от гърбовете ни за ток, вода, кабелна телевизия, интернет... Позволено е всичко. Узаконено е даже! 

Защото минималната заплата е едва 560 лв., а минималната пенсия е далеч под онези 300 лв., които обещаваха предизборно.

Защото може необезпокоявано да се вдигат данъци, винетки, горива, лекарства, хранителни стоки...

Защото болните са обречени.

Защото се затри и малкият, и средният бизнес.

Защото никой в страната ни, освен управляващите и приближените до тях, не живее спокойно, сигурно и достойно...

Защото моделът и СИСТЕМАТА работят единствено за добре познатите ни политически лица и партии, създавайки условия за безнаказан и охолен живот на престъпници и мафиоти.

Защото СИСТЕМАТА пази богатите и монополистите. Пази ги! За да „разпределят баницата“ и да менкат властта помежду си... И винаги да са заедно – ГЕРБ, БСП, ДПС, патриоти, реформатори, десни, леви, центристи... Кой на власт, кой опозиция – значение никакво.

За политическите лешояди с различен цвят, волята и нуждите на хората нямат абсолютно никакво  значение. Несгодни са, дори ги застрашават. Като кърлежи впити във властта, бранят се до кръв и чрез изборното законодателство.

 

 

Потъпкаха, НЕ, направо сгазиха и референдума, иницииран от Слави Трифонов, организационно подкрепен от „ДНЕС“ и въодушевил цяла България. Подиграха се с волята и устрема на 3,5 милиона българи, срещу които се опълчи и въстана единна цялата шайка от недостойни парламентарни политици. Мобилизирана, обединена в един юмрук! Срещу народа. Да, гласуваха като част от пиара на Борисов, субсидията да стане 1 лев, но пак си оставиха и вратичка - промяната е има в бюджета, няма я в закона за политическите партии, т.е. при следващия бюджет субсидията пак може да стане 11 или 5 или 6 лева...

Същите тези арогантни и самозабравили се лица от ГЕРБ, БСП, Атака, ВМРО, ВОЛЯ, драпаха до скъсване, за да запазят министерските, кметските, депутатските и Евродепутатските си места. Да са близо до кацата с меда. Направо в нея да са…

И да „управляват“ както те си знаят и страната, и живота ни! Власт-манията е неизлечима болест – и за Бойко, и за Корнелия, и за Волен, и за Краси, и за Валери, и за Радан...

Лутаме се, търсим...! Надяваме се силно, особено след наскоро преминалите Евроизбори.

И искаме, имаме усещане за НОВОТО, ЗА РАЗЛИЧНОТО, за обединител, за така желаната алтернатива на политическата класа и статуквото. Затова и 4 милиона НЕ гласувахме! Няма за кого!

България трябва да продължи напред. С нови лица, със смели лидери.

България иска,търси своя водач..., обезверена, притихнала от отчаяние, от страх... И с надежда! Да поведе напред! Да отлепим от тинята.

Ние, милиони българи показахме, че имаме нужда не само от референдум за смяна на системата. Имаме нужда от неговото изпълнение! От пълен обрат. От демонтаж на Системата. От пълна промяна!

Алтернатива, колкото и да вярваме или не вярваме я има. Тя е пред очите ни. Пред нас, сред нас е.

България има смели родолюбци, които не се страхуват да говорят открито, честно, смело и безпощадно за проблемите, за престъпленията, за кражбите и безнаказаността на властта.

 

ТЕ се борят със СИСТЕМАТА! Ежедневно.

ТЕ – Слави Трифонов, Мая Манолова, заедно със стотици, с хиляди други смели българи...! 

ТОВА са ТЕ! Личности с авторитет. Личности, генериращи сред обществото и доверие, и симпатия, и одобрение, и... обич.

ТЕ – ще поемат своята част от отговорността. Пред България, пред хората. ЗАЕДНО С НАС. За да обединим България!

Да зададат тон, да поведат ПРОМЯНАТА, да застанат пред Суверена. Очи в очи.

"Не става отвън. Трябва да влезеш в парламента и да промениш законите!" каза Слави преди време. И е безупречно прав! Така се прави навсякъде по света, където властта е символ на порочността, а участието в нея е самозабрава и себичен стремеж за лично облагодетелстване!

„Ако ядосат много гражданите, ако продължат да се подиграват с тях и ме вбесят докрай, ще се кандидатирам „Ще направя това, което е най-добре за гражданите...“!

Ето заради всичко това, са нужни смели, отговорни водачи. Да обединяват. Да водят.

Ето, имаме ги! Те са сред нас.

Затова имаме и надеждата, и упованието за доброто, за бъдещето! Да погледнем пред себе си. Да видим и припознаем алтернативата, да проправим път!

С умерени, умни, но достатъчно категорични думи и стъпки...

ТЕ се борят със СИСТЕМАТА ! Ежедневно.

ТЕ – Слави ТрифоновМая Манолова, заедно с хиляди други смели българи...!

Image result for btv, мая манолова подкрепи протеста

В "Шоуто на Слави" гостува омбудсманът Мая Манолова, за да отговаря на въпроси на зрители.


ТОВА са ТЕ! Личности с авторитет. Личности, генериращи сред обществото и доверие, и симпатия, и одобрение, и... обич.

ТЕ са в състояние и трябва да  поемат своята  отговорност. Пред България, пред хората. ЗАЕДНО С НАС. За да обединим Родината!

Да зададат тон, да поведат ПРОМЯНАТА, да застанат пред Суверена. Очи в очи.

"Не става отвън. Трябва да влезеш в парламента и да промениш законите!" каза Слави преди време. И е безупречно прав! Така се прави навсякъде по света, където властта е символ на порочността, а участието в нея е самозабрава и себичен стремеж за лично облагодетелстване!

Ако ядосат много гражданите, ако продължат да се подиграват с тях и ме вбесят докрай, ще се кандидатирам. „Ще направя това, което е най-добре за гражданите...“!

Заяви категорично наскоро Мая Манолова!

 

 

Е, какво още трябва да се случи, г-жо Манолова, за да Ви ядосат още повече...!? Всекидневно Ви пречат, саботират работата Ви в полза на гражданите...!? 

Ето, заради всичко това, са нужни смели, отговорни водачи. Да обединяват. Да водят.

Ето, имаме ги! Те са сред нас.

Затова имаме и надеждата, и упованието за доброто, за бъдещето! Да погледнем пред себе си. Да видим и припознаем алтернативата..., да проправим път, да ѝ дадем път и подкрепа!

 

Мая Манолова: Недостойни са опитите за натиск към медиците да спрат протестите


Image result for свобода на словото и печата

 

Related image

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Най-бедни сме, безпорно! >> Евростат: В България не е най-евтино и ниските цени не означават повече потребление

Изчезваме, а управляващите бездействат! >> 8% срив на раждаемостта в България за 1 година

Мая Манолова: Партийните номинации не ме интересуват. Интересуват ме интересите на гражданите

Нов опит да се торпилира омбудсманът >> Мая Манолова събрала най-много номинации в БСП за кмет на София

Страх от различното и силното! >> Мая Манолова: Управляващите се опитват да ме сплашат. Не са познали човека...! Ще направя това, което е най-добре за гражданите!

Мая Манолова: Ако ядосат много гражданите, ако продължават да се подиграват с тях и ме вбесят докрай, ще се кандидатирам!

Мая Манолова: Аз няма да бъда партиен кандидат за никаква позиция! Ако се кандидатирам за някакъв пост ще го направя само от името на гражданите

Мая Манолова: Аз работя за гражданите и справедливите им искания! Не съм на тезгяха! Но ако удрям в стена ще променя решението си

Манолова възмутена от арогантната кибератака срещу гражданите

Мая Манолова най-одобрявана в София, Борисов катастрофира

Слави: Партиите получиха по 11 лв. на глас при транша от 19 юли, не по 1 лев

Слави: Не е ли вече време наистина да пуснем кепенците и да затворим тая „нема такава държава“?! Горанов да си заминава!

Слави Трифонов: Сравнете успелите българи... с тези, които ни управляват! А, „уважаеми зрители, спите ли?“

Слави: Партиите имат човек и тук, и там. Дреме им на г*за за нас!

Слави: О, Боже! №1 сме в класация!

Слави Трифонов: Да живеят послушковците!

 

 

 

 

 


108163