Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / АМ "Струма" продължа...
АМ

АМ "Струма" продължава да е затворена заради пожараОстава частичното бедствено положение в Дупница

 

Продължава да тлее пожара в обекта за вторични суровини, а властите оставиха частичното бедствено положение за част от територията на община Дупница до 00:00 часа тази вечер.

И в този час магистрала "Струма" е затворена в двете посоки от пътен възел Дупница до пътен възел Бобошево. Обходът е по стария път, съобщава Bulgaria ON AIR. Има съмнения за състоянието на три от колоните на магистралата.

Екипи на районните служби "Пожарна безопасност и защита на населението” от Дупница, Самоков, Благоевград, техника на ВиК-Дупница, фирми с техника, зърнопроизводители с такава, както и много доброволци са на мястото. Засега няма информация за опасни газове над допустимото.

Пожарът избухна вчера към 17:20 часа вчера в склад на предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини. Той е обхванал основите на моста на автомагистрала "Струма" на изхода на града. Екипи на Областното пътно управление и на Министерството на регионалното развитие установят какво е състоянието на основите на моста и дали има компрометирани елементи.

"Много хора изхвърлят отпадъци в района, но все още няма точно яснота какво е предизвикало пламъците", каза за "България сутрин" Кольо Илиев, собственик на депото в Дупница.

Огромен пожар има и край санданското село Левуново, където горят слънчеви панели. Засегнати са насаждения с лозови масиви и сухи треви. Екипи на пожарните служби от общините Петрич и Сандански са на място. Огънят също е близо до автомагистрала "Струма". 
 

По публикацията работи: Александър Попов

 

 

Източник: https://www.dnes.bg/

 

 109875