Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Американски военен н...
Американски военен наръгал фатално японка на остров Окинава и се самоубил

Американски военен наръгал фатално японка на остров Окинава и се самоубилАмерикански военнослужещ е пробол фатално с нож японка на остров Окинава и после се е самоубил, съобщи японското министерство на външните работи. В този югозападен регион на Япония има все засилено недоволство срещу присъствието на американските военнослужещи, предаде Асошиейтед прес.

Силите на САЩ в Япония съобщиха, че Военноморската служба за разследване на престъпления работи заедно с местната полиция в разследването на смъртта днес на матрос от американските военноморски сили, зачислен към подразделение на морската пехота, и на жителка на Окинава, информира БТА.

Те заявяват следното: "Това е голяма трагедия и сме поели изцяло ангажимента да подпомогнем разследването". Силите на САЩ допълват, че по-късно ще бъде съобщена още информация.

Японският заместник-министър на външните работи Такео Акиба е телефонирал на американския посланик Уилям Хейгарти и е поискал съдействие за разследването, както и да бъдат положени усилия да не се допусне да се повторя това.

 

Източник: https://www.24chasa.bg/


96094