Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Андрей Райчев: До кр...
Андрей Райчев: До края на годината ще има и парламентарни избори

Андрей Райчев: До края на годината ще има и парламентарни избори"Смятам, че до края на годината ще има предсрочни парламентарни избори". Това прогнозира социологът Андрей Райчев пред БНР, коментирайки политическите скандали. 

"Не мога да кажа, че рухва доверието в основите на системата, това е като замеряне с развалени домати. Далеч сме от украинския модел, при който беше показан червен картон на политическата класа. У нас някои вярват, че чуждите са такива, а нашите не са. А и списъкът на „Апартаментгейт“ не е толкова голям. Купуването по тарифна оценка е масово. Това е нарушение като пресичането на червено. Неплащането на данъци е в друга графа. Трябва да има прозрачност кой колко данъци плаща. Собствеността на хората, занимаващи се с политика, трябва да е прозрачна", подчерта Райчев. 

Според него тенденцията в момента е, че опозицията запазва рейтинга си и не расте. "Соцпартията след Виденов само веднъж е пресякла милион гласове. Те не мърдат, а ГЕРБ слиза и е процент-два под БСП. Логично е да се изхожда от реми в този момент. ГЕРБ не спада главоломно - до около 900 000, но това не означава, че ще се явят всички. Ако ГЕРБ успее да мобилизира 700 000, вероятно ще спечели изборите", посочи социологът. 

Райчев смята, че на евровота БСП се явява на вътрешни избори, а ГЕРБ се опитва да покаже съвсем реалните си външни успехи. "Външната политика на Борисов даде сериозни плодове. Друг е въпросът дали точно това ще намери израз пред урните", подчерта Андрей Райчев. Той обясни, че трябва да се говори за 16 евродепутати, 17-то място е въпрос на чиста случайност и е непредвидимо кой ще се пребори за него.

 

Източник: https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

В подкрепа на Борисов >> Андрей Райчев: Цветанов има избор - или да слуша Борисов или да се бие с него. И ще загуби!

Андрей Райчев: Въпросът за ГЕРБ е дали Апартаментгейт ще има ефекта на царските имоти за Симеон

Андрей Райчев и Харизанов мажат и замазват...: С оставката на Цветанов България влезе в нов етап

Андрей Райчев: Ако Борисов махне Цветанов, това ще е последната "инжекция живот"

 

 


 


97368