Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Андрей Райчев и Хари...
Андрей Райчев и Харизанов мажат и замазват...: С оставката на Цветанов България влезе в нов етап

Андрей Райчев и Харизанов мажат и замазват...: С оставката на Цветанов България влезе в нов етапГЕРБ успя да направи две много важни неща - да не сътворят някоя вътрешна каша и донякъде да поемат инициативата. Какъв обаче ще е крайният резултат, ще разберем около 20 април. В момента нагласите в обществото са нестабилни, ето защо е необходимо социологическо проучване около 10 април. Защото крайният резултат не е в Цветанов, Борисов или Нинова, а в главата на обикновения българин. Това коментира социологът Андрей Райчев по повод оставката на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов като депутат.

,,Смятам, че цялата тази история около Цветанов е добра за България, защото човек на такъв висок пост беше отстранен заради нетърпимост. С тази оставка на Цветанов България влезе в нов етап'', заяви Райчев.

,,Не смятам, че този скандал ще бъде последният. ГЕРБ произвежда средно по един скандал на две седмици, така че около 10 април очаквам поредния скандал от тази партия'', прогнозира социологът.

,,Видях малко повече говорене, отколкото е необходимо. В крайна сметка в такъв момент, при такива настроения беше един нормален брифинг на Цветанов. Но това действително са едни полезни за обществото процеси'', обясни по темата политическият анализатор Георги Харизанов.

,,ГЕРБ показа, че важен е големият проект. Мисля, че всички знаем, че извън ГЕРБ никой не е направил нещо смислено в политиката'', посочи той.

,,Вътрешното противоборство в партията е очевидно, но това няма да доведе до вкарване на разделителни линии. Едва ли някакви лобита може да надделяват вътре, а Борисов просто да гледа отстрани мача'', каза Харизанов и допълни, че оставката на Цветанов няма да тушира напрежението.

,,Очаквам скандалите да продължат. Когато управляваш, си виновен за всичко, в което няма нищо лошо'', завърши политическият анализатор.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://novini.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Махането на Цветан Цветанов – нещо… като нищо, ама хептен нищо!

Ново 20! >> Скандалът с Цецо свързан с повдигане на обвинение на български политик в САЩ

Нагъл, та нагъл...! Нагли, та нагли...! И Цветан и Бойко и целият наш ГЕРБ !

Евгений Дайнов: Опорки няма, пелтечат, хванали са се за гушите

Първан Симеонов: Цветанов подаде оставка по устав

Андрей Райчев: Ако Борисов махне Цветанов, това ще е последната "инжекция живот"

 

 


94324