Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Анкета: 64% искат Си...
Анкета: 64% искат Симеонов да напусне поста си*

Анкета: 64% искат Симеонов да напусне поста си*Повече от 2 седмици продължават протестите на майките на деца с увреждания с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, който ги нарече "кресливи жени", а децата им - "уж болни".

В крайна сметка, след известно забавяне, лидерът на НФСБ се извини за думите си, макар да посочи, че не е бил разбран правилно.

Извинението му обаче не бе прието от майките, които го определиха като неискрено. В самата коалиция също имаше известни брожения срещу Симеонов, който все пак остана поста си. 

В разгара на протестите на майките на деца с увреждания, екипът на Dnes.bg ви попита: Какво е правилното решение по казуса Валери Симеонов? В традиционната ни анкета участваха точно 2734 души.

Мнозинството от тях – цели 64% са твърди, че въпреки поднесеното извинение, Симеонов трябва да подаде оставка като вицепремиер.

На обратното мнение са едва 7% от анкетираните, според които въпреки грешката си, лидерът на НФСБ се е извинил за думите си и затова трябва да продължава да си върши работата в правителството.

Според всеки десети пък (10%), е станало скандал от нищото, защото просто Симеонов не е бил правилно разбран.

Едва 4% смятат, че правилното решение е вицепремиерът да се срещне с протестиращите майки и в диалог да се реши проблемът, а други 2% смятат, че оттук-нататък Симеонов трябва да работи много активно за хората с увреждания.

Цели 13% пък признават, че темата не ги вълнува особено, а повече мислят за идващата зима и увеличението на цените, които се наблюдават в последно време.
 

По публикацията работи: Красимир Ангелов

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.dnes.bg/
 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Опасения за чадър>> Протести и уволнения в Търговище след тежка катастрофа 

81% от българите смятат, че Валери Симеонов трябва да подаде оставка

Протестът срещу Валери Симеонов прераства в автошествие

Месец НОЕМВРИ - месец на РЕФЕРЕНДУМА!  Месец НОЕМВРИ - месец на ПОЗОРА!

Искат оставката на Симеонов и в Пловдив