Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Анжелика Цокова пред...
Анжелика Цокова пред БНТ: Основната цел на „Единна България“ е широко гражданско участие по важни и спешни за решаване обществени проблеми

Анжелика Цокова пред БНТ: Основната цел на „Единна България“ е широко гражданско участие по важни и спешни за решаване обществени проблемиВ съботното  предаване   “Животът и други неща” на БНТ председателят на „ДНЕС“ Анжелика Цокова коментира  гражданската инициатива на движение “ДНЕС” – Доктрина „Единна България“. 

По време на дискусията в началото за ролята и мястото на "ДНЕС" тя подчерта,  че Движението е неправителствена организация, която защитава правата на българските граждани, като даде примера със 700-хилядната подписка срещу монополите, които Движение „ДНЕС“ инициира през 2010 г. 

Внимание бе отделено и на работата на приемните на „ДНЕС“ из цялата страна и ролята на доброволците-юристи за разрешаване на поставяните от гражданите проблеми с естествените монополи и мобилните оператори. „Повече от 800 дела са заведени, като над 70 на сто от тях са спечелени“ – изтъкна по този повод Цокова. 

Основен акцент в предаването бе новата инициатива на Движението, „Единна България“, която  цели да се привлече и създаде едно широко гражданско участие, с цел разрешаване на важни и спешни обществени задачи. 

Предаването може да гледате ТУК


511