Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Арман Бабикян: Защо ...
Арман Бабикян: Защо може с партийните субсидии да ремонтираш училища ,църкви... и да се правиш на благодетел?

Арман Бабикян: Защо може с партийните субсидии да ремонтираш училища ,църкви... и да се правиш на благодетел?Конкурс по популизъм върви в Народното събрание. Отново Делян Пеевски победи с неговото предложение от 0 лв. Задмина всички и могат да му дишат прахта. Това заяви пред Фрогнюз политологът Арман Бабикян относно приетото на първо четене предложение партийната субсидия да стане 1 лв.

Всички в Народното събрание гласуват за намаляване на субсидията, за да натрият носа на гражданите, които смятат, че дадените пари на партиите са големи или се харчат непрозрачно. Партиите се държат като сръдливо дете, което е получило четворка, но заплашва родителите си, че може да получи и двойка.

 

Борисов сега възпитава лошия човешки материал, като му показва как партиите могат да бъдат собственост на олигарсите. Сега ще накара  народа повече да не надига глас – на това му се казва възпитание без бой.

 

Йордан Цонев бе най-откровен в изказванията си за субсидиите. Другите партии срамливо мълчат. Нито една партия не обича да се кара с медиите, които са едни от основните консуматори на пари по време на избори. Никой не иска да се кара с медиите, за да може да дава неуморно интервюта, да лиска менчета, да играе футбол, да милва деца, да спасява язовци…

 

Можеш да си позволиш да намалиш партийната субсидия, когато имаш петдесетина милиона в банката. Тогава можеш да си позволиш перверзията да наказваш гражданите за тяхното неумение да схванат мъдростта за предназначението на субсидията.

 

Когато в качеството си на управляваща политическа партия правиш дарения на църкви, училища с парите на данъкоплатеца, възниква въпросът защо в качеството си на държавник, на администратор на публични средства не си поправил тези училища и църкви, а се представяш за благодетел с парите на данъкоплатеца, късайки от партийната си плът. Това означава, че ти с чужда пита помен правиш.

 

 

Източник:https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Две години и половина след Референдума>> Партийната субсидия се стопи до 1 лв. на глас

Обсъждат тази седмица намаляването на партийната субсидия от 11 на 1 лев на глас

Шест партии имат да връщат партийни субсидии, Горанов има 30 дни да започне да ги събира

Прокуратурата: Информацията на "Шоуто на Слави" за субсидиите е вярна

След като бяха хванати в „крачка“... и кражба! >> Правната комисия ще гласува връщането на 14.5 млн. лв. "надвзети" партийни субсидии

РАЗМИСЛИ ПО ЗАКОНА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ102708