Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Авторката на "Хари П...
Авторката на

Авторката на "Хари Потър" съди бившата си асистенткаДж. К. Роулинг съди бившата си лична асистентка Аманта Доналдсън за неспазване на работните правила. Според писателката Доналдсън е използвала парите й, за да си купува козметика и подаръци, информира БГНЕС.

Доналдсън е работила за авторката на "Хари Потър" между февруари 2014 г. и април 2017 г., преди да бъде заловена за измамите си. Тя е обвинена за присвояването на 23 696 паунда, като е харчила пари от бизнес кредитната карта и е взимала на сувенири от поредицата за "Хари Потър". 35-годишната жена отхвърля обвиненията.

Личната асистентка е трябвало да изпраща фактури на счетоводителите всеки месец. През февруари 2017 г. в тях започват да се откриват несъответствия. Роулинг се среща със счетоводителите си, за да изяснят къде са отишли парите и решава, че вината е на Доналдсън.

Помощничката е контролирала покупките на сувенири от страна на феновете, то тя възползвайки се от позицията е успяла да отмъкне сувенири на стойност малко над 3 000 паунда. Писателката твърди, че тези играчки са били взети без нейното знание. Предполага, че Доналдсън е купила 2 котки на стойност 1 200 паунда и е изтеглила 400 паунда за депозит за вечеря в ресторант, който така и не бива платен.

 

Източник: https://www.24chasa.bg/


80858