Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Аз тая министерка бих я замерила с уволнение и… с диня, право по тиквата. Но да внимавам да не обидя Вожда

Аз тая министерка бих я замерила с уволнение и… с диня, право по тиквата. Но да внимавам да не обидя ВождаМного готин анонс чух ся по телевизора – докторът на Стив Джобс /1955г.-2011г./ ще ни съветва как да живеем по-дълго по Бтв. Докторе, докторе, ние кви работи можем да ти разкажем… Как се оживява толкоз години с някакви пари, дето и под лупа да ги гледаш, не могат да стигнат и до средата на месеца. Как успяваме да ходим по тия тротоари и все още да са ни здрави краката и тиквите. Как се кара по пътища, дето и след бомбардировки хората не ги търпят, а си ги поправят…Дълго можем да му разказваме на този доктор за оцеляването, той ще ни учи нас. А и специално с дългия живот на Джобс, не се е справил много добре.

Иначе по телевизорите все много итересни неща. То, наръган с нож – отразено и по трите, дет мога да обхвана сутрин, ама отразен, ви казвам – от Пирогов, от спирката, от ъгъла до спирката, от кафенето до спирката… изчезнали момичета, нямаше как и протеста на докторите в Ловеч и Враца отразиха, ама не много, щото тия доктори прекалиха – с яйца замервали зам. министерка.

В „Една нощ в операта“ на братя Маркс*, има прелюбопитен диалог:

- Защо ни замерват с домати?

- Защото не е сезона на дините!

Аз тая министерка бих я замерила с уволнение и… с диня, право по тиквата. А и не само нея. Но да внимавам да не обидя Вожда, че има нежна и ранима душа и като нищо може да ме набие. Щото той няма нищо общо с тия работи – ни със заплатите, ни с новините.

Като казах новините, да ви кажа, че той няма нищо общо и със 157-те репортажа от Косово по телевизорите, дето ги гледаме за закуска, обед, вечеря, късна вечеря и лека нощ вече няколко дни. Няма и нищо общо с факта, че новината за смъртта на над 100 палестинеца и някви там в Индонезия не са важни никак. То, вярно, егати новините… Важното е Сватбата да се предава директно от тротоарите. От левия – Гала, от десния – Бтв-то. Аз се много радвам на тази сватба. Ще сготвя некой пай с говеждо, ще си сипя един Гинес, ще си туря капела и ще гледам в захлас. Ако дават директно и Прецедателството и него ще гледам, ама с народна носия и ракия. И съм спокойна за менюто на юнкерите, готино е, няма да останат гладни, говеждо с трюфели, малко шопска салатка, ракийка сигурно… е такива работи. Сигурно и лимонадка, щото вожда е искал да ядат тва, което ядат и българите. Ние у дома без трюфели с лимонада не сядаме. И говеждо, разбира се, без говеждо поне веднъж в седмицата, животът е много скапан и тъжен.

––

*Братя Маркс не са комунисти, доколкото ми е известно, не са и деца на Карл Маркс, за който някои Мозъци викат, че е измислил комунизъма. Тъx че, гледайте ги, няма да ви изключат от Умните и красивите.

Виктория Тинтерова

П.П. Георги Дренчев:  Това е този гьонсурат, който вчера са замервали във Враца. Три месеца по- рано, тази особа излезе и излъга цяла България, че НЗОК няма дългове от близо 300 млн към чужди болници, което в последствие се потвърди не само от надзора на касата, а и след извършена специално проверка.Как точно очаквате, тези хора, да променят нещо в здравеопазването?

 

Източник: http://afera.bg/

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Здравеопазването не носи здраве, а все повече смърт

Фалшиви козунаци – фалшив живот

Важен ли е детският живот?

Смешният плач и крокодилските сълзи на един премиер!

И децата ги разбраха... що за управленци са

Политическо преяждане62689