Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Азис и Цветана Манев...
Азис и Цветана Манева при Слави: Чуйте посланието на песента

Азис и Цветана Манева при Слави: Чуйте посланието на песентаВ предаването гостуваха актрисата Цветана Манева и поп фолк изпълнителят Азис. Двамата коментираха скандала около клипа на песента на Азис – „Позна ли ме“, в който участва известната българската актриса.

„Мислим и чувстваме по един и същ начин. … Можем да поддържаме една кауза за отношението към различните.“ – така Цветана Манева обоснова решението за своето участие.

ВИДЕО

„Бих искала хората да чуят посланието на клипа. Нека се замислим за отношението си към незрящите, глухонемите, болните, бедните… Що за високомерие е страданието на ближния ти да те отвращава и да извръщаш глава“, попита Цветана Манева. Според нея хората не са лоши, а са забравили са, че са добри. „Изчезването на човеколюбието ужасно ме плаши“, заяви актрисата и подчерта, че трябва отрано да учим децата си да обичат.

„Исках да е нещо, което не съм правил досега. Да има духови инструменти, да носи послание.“ – каза за авторската си песен Азис. Според него за много хора проблемът се крие в различния му етнос: „Проблемът е, че съм циганин. Хората искат циганинът да е интегриран, но когато той започне да работи с артисти като Цветана Манева, казват „Глупости! Това не може да стане“. Той изтъкна и друга причина за скандала: „Освен това се говори, че съм хомосексуален, което е още един жесток ритник в лицето на „интелектуалеца“. Те уж са освободени и толерантни, но ако си хомосексуален, трябва да си тих, смазан и да мълчиш.“

Водещият сподели своето виждане по казуса. „Според мен проблемът е в стила на музиката. Хората изригват срещу т.нар. чалга“, заяви Слави Трифонов.

На финала на разговора Цветана Манева цитира реплика от пиесата на Яна Борисова, в която участва: „На много от най-умните хора им липсва сърдечна интелигентност. Те са като недовършени.“

Цялото предаване от 12 септември 2018 г.

 

Източник: https://www.slavishow.com/