Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / БАНДАТА НА КОРНЕЛИЯ ...
БАНДАТА НА КОРНЕЛИЯ - БИВШИ ПОЛИЦАИ, АРЕСТАНТИ И ОСЪЖДАНИ ЗА КОРУПЦИЯ! Държат БСП за гушата, всички пари и документи на

БАНДАТА НА КОРНЕЛИЯ - БИВШИ ПОЛИЦАИ, АРЕСТАНТИ И ОСЪЖДАНИ ЗА КОРУПЦИЯ! Държат БСП за гушата, всички пари и документи на "Позитано"Корнелия Нинова е назначила шоково на възлови длъжности в апарата на БСП бивши ченгета, осъждани за злоупотреби и които алармират пред ПИК изумени социалисти. 

6-има души, заели ключови позиции на „Позитано” 20, държат под контрол цялата дейност и кадрите на социалистическата партия, а и всички лични данни на членската маса, както и финансите ѝ назначени в пълен разрез с устава на БСП, но за сметка на това са бивши служители на МВР някогашни провинциални величия, влизали в челни сблъсъци със закона. И даже осъждани! 

Парадоксално, но шефката на отдел „Кадри” на Националния съвет на БСП не е била член на столетницата, когато лидерката я назначава на възловия пост. Решението Ели Спасова да заеме длъжността не е взето на заседание на Изпълнителното бюро в тотален разрез с устава. 

За сметка на това дамата има богата МВР-биография и е свързана с Нинова с дългогодишно приятелство. Спасова е работила в отдел „Икономическа полиция” на 1-во РПУ, била е и кадровик от РПУ в екипа на Росен Стойнов, който се прочу покрай това, че през 2002 г. бе задържан за корупция. 

Спасова катапултира и в 6-о РПУ, където временно изпълнява длъжността началник. Напуска системата като зам.-началник. 

На „Позитано” 20 се озовава през 2017 г. Смятана е за Сивия кардинал в червената централа като е напълнила администрацията с бивши полицаи - нейни лични приятели. Спасова о за защитата на личните данни, като събира и картотекира цялата членска маса на БСП, пише правилниците на вътрешния ред и сигурност на Националния съвет, за трудовите взаимоотношения за кадровата политика. 

От 6-о РПУ е и Бисер Велков, назначен отново без решени Изпълнителното бюро и без да е член на БСП за шеф на о „Деловодство” на Националния съвет на партията. 

Велков е бил шеф на въпросното 6-о РПУ, откъдето е освободен за несправяне с работата и изпратен в Перник, където тази пролет се пенсионира. В неговите ръце са всички документи на столетни договорите, както и кадровия и финансовия архив. 

Велков определя оформянето на решенията на Изпълнително и на Националния съвет на БСП, провеждането на заседанията за преброяването на гласовете при гласуване, както и квесторите по време на вот. 

Братът на Велков пък се заема с охраната на „Позитано” 20! 

Велков заедно със Спасова и още две техни протежета – Александър Нейчев и Йордан Татарски, пишат всички правилници за труда, дисциплината, вътрешния ред и сигурността на сградата на "Позитано". Разпореждат се и с целия автопарк на БСП - от картотекирането и договорите за лицензии, до покупките и продаж коли, свалянето им от отчет в КАТ или предаването им за скрап. 

В техни ръце е цялата база данни за недвижимите имоти на БСП. В момента изработват карта на всички клубове на столетницата в страната, дадени ѝ от държавата под наем, с детайлни под за квадратурата, договорите им за наем, адресите и личните данни на хората, които са назначени от тях. 

На длъжността директор „Труд и работна заплата” на „Позитано” 20, благодарение на Е Спасова, катапултира и още един пенсионер от МВР – вече споменатият Росен Стойнов бил шеф на отдел „Човешки ресурси” в 4-о РПУ. Точно като такъв е арестуван с белязани пари за рекет на бизнесмени, от които събирал такса „спокойствие” в размер на 1000 - 2000 лева на човек. 

Сега в неговите ръце е целият архив на БСП от 30 години насам с пълните трудови досиета на служители в София и страната. Той пише гражданските и трудовите договори, налага наказан назначава уволнява и подменя партийната администрация в цялата страна. 

Другият лично назначен от Нинова без решение на Изпълнителното бюро за неин личен съветник в кабинета ѝ е Йордан Татарски. Той отговаря за административната реформа в п провеждана от противоуставно назначените от Нинова посочени протежета. Ето какво пише с Татарски по този повод във фейсбук: 

„Отговорността е голяма, защото: 

1. Работата в партийния апарат на столетницата е тънко и деликатно дело, а мен хич не ме бива по тънките и деликатни работи; 

2. Там, където има революционен дух, там има и яростна съпротива, която трябва да преодолея без сътресения. 

Безсънните нощи са неизбежни, защото: 

За кратко време трябва да подготвя и въведа административната реформа в партията; 

Винаги преживявам безсмислената съпротива срещу необходимата и неизбежната реформа. Но, ще дойде деня и апарата на БСП ще разбере ползите от реформата, и тогава ще настъпи взаимното удовлетворен няма да е за първи път на мен, селянчето от Кочериново, отгледано и възпитано в трудолюбиво и предано работническо семейство, и направило успешна кариера без вуйчо владика!” 

Владиците покрай Татарски обаче са много, както сочат архивите. Като се почне от разни герои от мутренскте времена, известни като Гуньо, Лисицата и Дебелия, мине се през покойните вече братя Васил и Георги Илиеви и се свърши с бившия президент Росен Плевнелиев, при когото пребивава като шеф на кабинета му, докато е министър на регионалното развитие. 

В момента може да бъде проследено участието на Татарски в над 20 фирми. Началник на цялото направление за административна, финансова, стопанско-правна, деловодна и счетоводна дейно бившият зам.-кмет на Неделино Александър Нейчев, осъден за присвояване на общински средства от смолянския съд. 

Същият този човек вече осми месец ръководи ремонта на цялата сграда на „Позитано” 20, макар Изпълнителното бюро да не взимало решение за това, нито за финансирането на такива дейности, както повелява червеният устав. 

Осъденият Нейчев е съветник на червения депутат Димитър Данев. 

Че Нинова се саморазправя с всички в партията, които не харесват едноличното ѝ управление, вече е общоизвестен факт. 

Че е почукала на вратата на червената централа, за да стане член на БСП, след като е била синя приватизаторка по времето на Костов, също е общоизвестен факт. 

Но досега не се знаеше кой е тайният вдъхновител на деструктивната ѝ деятелност спрямо социалистическата партия. 

След тази серия назначение в разрез с устава на столетницата, без решение на Изпълнителното бюро и на възловите постов централата на БСП, където архивите, личните досиета и данни на всички социалисти, както и на самата партия и нейните финанси се озовават в ръцете на бивши куки, вече е ясно кой е политическият орисник на Корнелия Нинова на лидерския пост в БС всъщност на ликвидирането на столетницата.

Йордан татарски

 

Александър Нейчев

 

Бисер Велков и Ели Спасова (в кръгчетата)

 

Източник: https://pik.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

БСП в лапите на една ликвидаторка

Ето как Корнелия и БСП въртят схеми с депутатските заплати - не се продавали за 200 лева, но се биха за тях 2 часа 

Агонията на Корнелия Нинова!? Сега е ред Бойко да върне жеста и да я подкрепи! (ОБНОВЕНО) 

Бутафория* >> Какво предлага БСП в опита си за алтернативен бюджет?

„Визия БСП– Корнелия“. Бъдещият главен редактор на „дума“: „20 причини да обичаш Америка“