Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Белият рицар на Пром...
Белият рицар на Промяната - новата марионетка на ГЕРБ

Белият рицар на Промяната - новата марионетка на ГЕРБКоментар на Свобода Лилиева

Информационен сайт "ДНЕС" 

 

Един симпатичен млад мъж с идеи се появи на ринга в битката за София тази година. Борис Бонев е председател на активното гражданско движение, с помощта на което бяха извоювани доста, макар и дребни промени в столицата. Младежът бе сам в битката, но се оказа с много подробна, добре обмислена програма и силна предизборна кампания, която всъщност е страшно скъпа.

 

София има нужда от революция, а не от бавни и мъчителни промени.

„Спаси София“ вече 10 г. работи активно и публично за решаване на проблемите на града, точно заради този опит съм най-подготвеният кандидат за кмет на столицата.

 

Бонев обеща промяна и борба срещу статуквото и корупцията. Успя да вкара себе си в общинския съвет и си извоюва много привърженици. Един от сериозните упреци към него е, че не регистрира съветническа листа, което по време на предизборната кампания се оказа удачен шлагер за привличане на електорат... Впоследствие стана ясно, че това е добре отигран трик, защото ако напористият младеж участваше с листа, то той би вкарал поне 10 съветника, които щяха да отнемат печелившото представяне на управляващата партия и да я вкарат в руслото на неизгодни договорки за управлението на София... Т.е. още изначало Бонев осигури политическото благоденствие в СОС.

Да Бонев е прецедент.

 

Как гласовете за независимия кандидат сглобиха мнозинство на ГЕРБ и ВМРО в общинския съвет 

 

Но кой все пак стои зад гърба му? Кой финансира, макар и неявно силната му кампания? Появиха се много спекулации по тези въпроси: Спонсорира го Русия, комунистите и разбира се ГЕРБ. На път обаче е последното да се окаже абсолютно вярно. И така неусетно идваме до поредното разочарование, но това никак май няма да ни изненада.

ГЕРБ в петък даде зелена светлина на сделката с лидера на "Спаси София", чрез промяна в правилника за работа на Столичния общински съвет, която ще позволи на Бонев да стане зам.-председател на съвета. По сегашните правила това е невъзможно, защото Бонев е независим общински съветник и няма как да бъде предложен и избран за поста.

Предложението на ГЕРБ съветниците без група в местния парламент да могат да бъдат избирани в ръководството на съвета, ако получат повече от половината гласове в своя подкрепа, проправя път към успеха на младия рицар.

 

 

Вече няма пречка независимият представител на "Спаси София" да стане заместник на Герджиков (ГЕРБ)

 

Как това е възможно, след като Бонев неколкократно обяви, че ще се бори срещу сегашната установена хегемония и шуробаджанащина в управлението на София? Очевидно този въпрос за колаборацията с ГЕРБ си го задават мнозина столичани и най-вече хората гласували за... "символа на промяната".

Промяната в правилника бе обявена от председателя на СОС Елен Герджиков, стар познайник от ГЕРБ. А само преди малко повече от седмица Бонев обяви, че е абсурдно да бъде обвиняван в колаборация с ГЕРБ...?! Според него управляващата партия знае, че няма как да получи тази подкрепа...?! Но ГЕРБ продължава да помага на Бонев да стане заместник-председател на общинския съвет, каквото всъщност е неговото истинско желание.

Кое е истина - това, което говори Бонев или това какво прави за неговото овластяване ГЕРБ, преценете сами...

 

Борис Бонев: Г-жа Фандъкова и нейният екип нямат визия за бъдещето на града – как трябва да изглежда София след 5, 10 или 30 години


Политическата връзка между управляващата и Бонев стана публично известна още на първата сесия на съвета на общината, когато бе проведен тайният вот за председател на съвета. Елен Герджиков спечели пред своите конкуренти от БСП и "Демократична България". Гласовете обаче се разделиха по броя на общинските съветници в политическите групи. Кандидатът на БСП получи 15 гласа, колкото са общинските съветници на БСП. Кандидатът на "Демократична България" получи 12 гласа, колкото са съветниците от самото обединение. Елен Герджиков получи 33 гласа, колкото са хората от ГЕРБ, ВМРО, "Атака" + Борис Бонев...!

 

 От ГЕРБ-СДС предложиха отново Елен Герджиков за председател на общинския парламент

 

И досега Бонев, който стана общински съветник с обещание да работи за налагане на максимална публичност, отказва да каже за кого е гласувал.

Младият мъж има изглежда отдавна амбиции - да стане зам.-председател на градския парламент. Той казва, че има право на това, защото "Спаси София" събра на местния вот 48 000 гласа, или 10.7% от всички гласове.

Че има право - има, ясно е, но дали има в тези действия морал, при положение, че успя успешно да заблуди десетки хиляди гласоподаватели, същият Борис Бонев...?

Защо получихме тази поредна пиеса? Защо беше нужен този лицемерен цирк? До последно ни се искаше симпатичното младо и интелигентно момче да е от добрите...

Как е възможно да играе, да се отдаде на гербаджийте? Не секват въпросите. Но явно това е единственият начин да успееш в политиката. Има правила в участието при война и печеленето ѝ. Историята и философията ги познават добре. Описани са и в литературата.

 

Борис Бонев: Предстои много труден мандат в София

 

За да се задържиш във властта спонсорираш и двете страни в битката, в която не участваш. Те са зависими от теб и купуват твоите оръжия, твоята продукция. И ти печелиш. Така подсилваш икономиката и влиянието си.

Друг ход е да си намериш измислен враг. В книгата "1984" на Джордж Оруел супер държавата Океания винаги е била във война. Ту с Евразия, ту с Истазия. Ако воюва с едната, е в коалиция с другата. После историята се променя и войните се редуват, като се внушава на хората, че войната винаги е била с една от двете държави. Това промиване на мозъка държи в подчинение гражданите годни, десетилетия.

Третият похват пък е врагът, обявил се срещу теб, да е "твой човек". Така отново засилваш влиянието си и "врагът" тайно ти помага. Когато пък той има преднина, помага на теб чрез скрити методи.

ГЕРБ и Борис Бонев не са измислили нищо ново. Конспирациите им са си чиста истина, а гражданите, най-вече младите, гласували за "откритието" отново са излъгани на фона на собствените си бурни ръкопляскания и овации.

Да ни е честита победата на поредния бял рицар на Промяната!

И той се оказа от черните.

 

 

Новоизбраните съветници в Столичния общински съвет положиха клетва и встъпиха в новия си мандат


01 заседание, 12 ноевмври 2019 - Полагане на клетва на новия Столичен общински съвет мандат 2019 - 2023

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

"Спаси София" на Борис Бонев..., стана "Спаси ГЕРБ" на Бойко Борисов!

След като "Спаси София" измами софиянци >> ГЕРБ проправя пътя на Борис Бонев към зам.-председателския пост

Окончателно признание за "покупката" на "Спаси София" от ГЕРБ! >> Елен Герджиков: Борис Бонев трябва да стане зам.-председател на СОС

Договорки >> Столичният общински съвет избра още един зам.-председател

Оправдания! >> Бонев за Елен Герджиков: Имат мнозинство, независимо за кого съм гласувал

Столичната градоначалничка - 4-ти мандат кукла на конци...! Идва новото, различното...

Изборът на Борис Бонев - срам или лицемерие?

Бизнесът на общината

Малките в голямата игра за София

Патерицата на ГЕРБ >> Борис Бонев мълчи за избора си. Отказвал да участва в политически театър

"Спаси София" в услуга на ГЕРБ не регистрирайки съветническа листа >> В новия СОС Бонев, ВМРО и Атака свободни електрони

Борис Бонев: Нямам доверие на Фандъкова и Манолова

Борис Бонев от "Спаси София" - новото мюре на ГЕРБ! Фандъкова се закле, на всеки етаж в СО полицай!

Кога захапеш кокала >> Сидеров: Виждам надежда за този общински съвет

Елен Герджиков: Нямаме разговори за сформиране на коалиционни формации в новия СОС

"Катастрофата Фандъкова" >> Брутална простотия и малоумщина на "Столичен Електротранспорт" за катастрофата с трамвая! Бях първият оказал помощ на пострадалата!

„Спаси София“ поиска първа оставка

 

  


117990