Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Без коментар: Четвър...
Без коментар: Четвърти ден на протести срещу Румен Радев: Той е прокремълски настроен, а ние искаме България в Европа. Оставка! (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Без коментар: Четвърти ден на протести срещу Румен Радев: Той е прокремълски настроен, а ние искаме България в Европа. Оставка! (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)Протестиращите срещу поведението на президента Румен Радев по време на пандемията от коронавирус остават в палатковия лагер пред президентството за четвърти ден.

Те искат оставката на държавния глава заради неадекватните му позиции и действия, свързани с мерките на правителството и здравните власти, с които в течение на 2 месеца ограничават разпространението на заразата.

Според протестиращите Румен Радев изразява единствено интересите на БСП, не обединява, а разделя нацията и не е направил нито едно предложение, нито пък е предприел каквото и да било действие в помощ на гражданите и хората от първа линия в битката с COVID-19, както става в другите държави по света в карантинната ситуация.

Затова те смятат, че Румен Радев е недостоен за този пост и искат или да подаде оставка, за което правят и подписка, или депутатите да предприемат процедура по импийчмънт.

"Исканията и намерения ни остават същите, докато няма ефект. До момента няма никаква реакция от страна на Радев. Той е неадекватен и си преследва негови цели", разкриха протестиращите, които са решени да останат на палатковия лагер и да привлекат още привърженици, когато падне извънредното положение и забраната за събиране на хора. 

"Искаме прозрачност и защо стана президент, какви са били целите му изобщо, след като е видно, че до втори мандат няма да стигне. Той е Кремълски настроен и това се вижда от всички. По цял ден идват хора, които казват, че ни подкрепят. Сред тях има и такива, които дори са гласували за него, но са разочаровани и ще подкрепят подписката ни за импийчмънт. След падане на мерките, ще се съберем повече хора и ще стартираме и подписката. В момента спазваме закона, защото ние това искаме - да се спазва закона, което Радев не прави", коментираха още хората от протеста.  

"Има хора, които ни обиждат в интернет и коментират, че сме платени. Нека да дойдат тук, да поговорим и да видят кои сме и какви сме. Ние сме тук, защото имаме обединена и силна държава, ние мислим европейски и именно за това не ни харесва прокремълското поведение на Радев. Вярваме, че повечето млади хора мислят като нас. А и не само младите, защото минават при нас и много възрастни хора, които също искат пътят на България да е към Европа", категорични бяха протестиращите. 

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://pik.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Генерал срещу ченге...

От Шипка, от българския връх дъното се вижда най-добре!

Игра на тронове... и Президентското вето като едно голямо нищо125460