Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Безграничен цинизъм*...
Безграничен цинизъм* >> Охраната била виновна, че хората с увреждания не бяха пуснати в парламента

Безграничен цинизъм* >> Охраната била виновна, че хората с увреждания не бяха пуснати в парламентаЗаместник-председателят на Народното събрание Емил Христов се извини от парламентарната трибуна за вчерашния скандал в Народното събрание, където не бяха допуснати хора с увреждания. Христов поясни, че се е показало неприятното лице на българския парламент. Според него истината за случилото се не се знае от всички, предаде БНР.

"Никой не ме беше информирал. Решението за спирането на гражданите е взето от охраната на парламента. Още веднъж се извинявам на всички българи, които поставихме в една ситуация да се питат кое е истината", обясни той.

Последва декларация от парламентарната група на ГЕРБ. Депутатът Спас Гърневски определи случилото се вчера като "активно мероприятие на БСП". "Опозиционната лидерка засвири популистки на нова тънка струна с цел обществени манипулации", каза Гърневски.

Георги Свиленски от БСП го репликира с думите: "Господин Гърневски, ако можете, напишете нещо друго, защото една минута парламентарно време струва на българските данъкоплатци 3000 лева. Вие току-що загубихте 30 000 лева на българските граждани". 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://www.segabg.com/


59853