Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Безплодни усилия за ...
Безплодни усилия за дискредитиране на Слави и промяната в България!

Безплодни усилия за дискредитиране на Слави и промяната в България!Коментар на Благой Българанов

Историкът проф. Божидар Димитров заяви тази седмица, че "са се разбрали" със Слави за бъдещите си политически проекти. От думите му излезе сякаш Трифонов и професорът вече са си стиснали ръцете и ще правят общ проект! Няколко часа по-късно обаче самият Димитров опроверга това и заяви, че Слави ще се провали. Лошото обаче вече беше направено. И в обществото остана опитът за направеното внушение, че двамата едва ли не са едно цяло. А всички знаем, че Божо е силно приближен и безпределно верен на Бойко Борисов... Така че опровержението на професора–гербер свърши половинчата работа. След дъжд качулка и след сватба булка...

"Мероприятието" съвсем целенасочено бе реализирано само ден след приключването на интервютата с всички онези доказали се българи, които искат да спомогнат за промените в Родината. В продължение на три дни Слави и още няколко доказани експерти говориха с хора от всякаква възраст, професия, интереси и експертност. И от дългите часове разговори излезе само едно - У нас има хора, милеещи за България, които са в пъти по-морални, в пъти по-умни и в пъти по-доказани в своите области от сегашната политическа класа.

Разбира се, реакциите на платените медии след приключване на събеседването бяха съвсем очаквани. Т.нар. "анализатори" коментираха, че разговорите са се провели без конкретика, без ясна визия, а младите - само от чужбина, нямали представа за българската реалност. За тяхно съжаление обаче всички ние, които следихме случващото се, видяхме точно обратното. Десетките хора, отзовали се на поканата на Слави не са просто "стари" или "нови" лица. Те са обединени от едно - отвращение към сегашната политическа класа, към състоянието на България, към начина, по който се развива и управлява Родината. И тези хора бяха една малка част от "морето" българи желаещи да подкрепят каузата на Слави Трифонов.

Медиите, подчинени на различни интереси, излизаха с напълно противоположни интерпретации - прекалено млади били, прекалено стари били, прекалено начетени били, прекалено обикновени били, прекалено даже неуки били... Явно угодия няма. Ако са стари лица - защо са стари, ако са млади - защо са млади, ако са от чужбина - те ли ще ни оправят, ако са от България ще питат - а къде са българите от чужбина...! Ако бяха анонимни - защо са анонимни, а сега като са публични, защо е публично и т.н. и т.н.

Всичко това е без значение, защото България вярва на очите и ушите си, но не и на злостните драсканици.

Опитът да се свърже пък името на Слави Трифонов с това на проф. Божидар Димитров беше, за да се отклони вниманието на обществото от проведените събеседвания и да се  остави горчив привкус в устата на последователите на идеята за пълна промяна в България.

Тази игра не успя. През последните повече от 2 години след инициирането на Националния референдум някои големи, а и не толкова големи политически партии и организации се опитаха да се присламчат към Трифонов, да го представят като свой и да го опорочат. Най-болезнен пример е този на ГЕРБ, които играейки ролята на "доброто ченге" на няколко пъти почти успяха да залъжат и внушат на обществото, че Слави и Бойко са приятели, че са в един отбор... Лицемерните им и лъжливи внушения, приказки и действия обаче доказаха точно обратното - и с отхвърлянето на идеята за намаляване на субсидията на 1 лев, и с пренебрегването на въпроса за задължителното гласуване от референдума, и с всичко...!

Тези дни Слави обяви, че продължава с пълна сила, следвайки своя план. Каквито и плоски схеми да прилагат, каквито и сплетни и интриги да плетат противниците на идеята за промяна, тя ще се случи. Скоро! Въпрос на време е.

Защото България вече не може и не иска да бъде заблуждавана, лъгана и манипулирана!

Въпросът не е дали, а кога... Слави ще доведе промяната и... заедно ще променим България!

 

 

 


51729