Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Безпрецедентен сканд...
Безпрецедентен скандал в национален ефир. Изведоха със жандармерия Волен Сидеров от студиото на БНТ

Безпрецедентен скандал в национален ефир. Изведоха със жандармерия Волен Сидеров от студиото на БНТЛидерът на "Атака" сътвори пореден скандал (ВИДЕО)

 


 

Безпрецедентен скандал спретна лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който бе изведен с полиция от студиото на "Референдум" по време на живото предаване в ефира на БНТ тази вечер за Местни избори 2019.

 

 Сидеров и депутът от ВМРО Юлиан Ангелов влязоха в брутална свада  помежду си, което наложи националният тв ефир да бъде прекъснат за малко в 42-та минута на предаването, а в студиото влязоха полицаи, извикани да изведат лидера на "Атака". 

 

Причина за това стана отказът на Сидеров да прекрати участието си, въпреки изтеклото време за изказването му, заради нарушаване на регламента и непристойно според водещата и останалите участници поведение. Двамата бивши съюзници от "Обединени патриоти" принудиха водещата Добрина Чешмеджиева да поиска помощ от екипа и от охраната, след като всичките ѝ опити да въведе ред в студиото се провалиха. 

 

Двамата демонстрираха пълно неуважение към зрителите и телевизията, крещейки си обиди, замеряйки се с нецензурни думи. Поведението им бе повече от арогантно, брутално и отвратително.

 

През цялото време Сидеров не спря да обижда по най-недостойния начин доскорошните си партньори от ВМРО, което накара водещата Чешмеджиева да поиска микрофонът на Сидеров да бъде изключен, след като той изразходва цялото си време по регламент във вулгарни нападки към доскорошните си съюзници от ВМРО.

 

Въпреки това той продължи да се държи арогантно и водещата го помоли да напусне студиото, дори стана да го изпрати, но Сидеров отказа да си тръгне и я обвини в "цензура". Макар и с изключен микрофон, той не спря да говори и се чу как водещата го предупреждава да не се обръща към нея на "ма".


Заедно със Сидеров гости за предизборен дебат в студиото бяха д-р Даниела Дариткова от ГЕРБ, Деница Златева от БСП, Халил Летифов от ДПС, Юлиан Ангелов от ВМРО, Стефан Иванов от НФСБ и Веселин Марешки от "Воля".

Волен Сидеров взе думата още от самото начало и се концентрира изцяло в конфронтация с вече бившите си партньори в Обединени патриоти.

Той бързо влезе в разгорещена размяна на реплики с Юлиан Ангелов от ВМРО, но вместо върху предизборните платформи, отправи личностни нападки срещу евродепутата и кандидат на ВМРО за кмет на София Ангел Джамбазки, както по време и на Евроизбори 2019.

 

Сидеров заяви, че лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, с когото споделяше доскоро една коалиция, е "откраднал 1 млрд. лева".

 

Ангелов го попита защо не изтегли от правителството номинирания от "Атака" министър на икономиката Емил Караниколов. "Не случайно те наричат "златния пръст", каза Ангелов, напомняйки ролята на "Атака" за оцеляването на правителството на Пламен Орешарски  (2013-2014 г.), което формално управляваше с мандата на БСП и ДПС.

 

"ДПС в момента управлява чрез ВМРО, чрез Каракачанов и (евродепутата Ангел) Джамбазки", каза Сидеров. 

 

"Мога да предложа Джамбазки да отиде да оглави гей парада. Той е гей", продължи да напада Сидеров.

"Чуйте го какви глупости говори тоя...", реагира му Ангелов.

 

"Приятна вечер ви пожелавам...Моля охраната да се намеси", опитваше се да вкара ред в студиота Чешмеджиева, след като безрезултатно напомни няколко пъти на каращите се политици, че времето им е свършило, че регламентът е нарушен, че предаването е провалено.

 

В кадър са появиха униформени служители с надпис "Жандармерия" на гърбовете на дрехите.

 

"Микрофонът ви е изключен...Много ви благодаря, аз ще ви изпратя...", каза водещата, приближавайки се до Сидеров. Но той не помръдна от стола си и продължи агресивната си тирада, макар и с изключен микрофон. Отказа да стане с аргумента, че БНТ не може да го цензурира, след като се издържа с пари от данъкоплатците. Стигна се дотам, че другите гости последователно започнаха да изразяват недоволство от случващото се в ефир, а в знак на протест Юлиан Ангелов от ВМРО прекрати участието си. 

 

В крайна сметка в студиото отново влязоха охранители, а водещата прекъсна предаването за няколко минути, докато редът в студиото бъде възстановен и че ще продължи без участието на Сидеров.

 

"Държите се като жълт вестник", каза Ангелов на Сидеров, след което си махна микрофона и заяви, че сам напуска и обвини Чешмеджиева, че е позволила на Сидеров да се държи по този начин.

"Той е дошъл от кръчмата да се забавлява", каза Ангелов за лидера на "Атака".

 

След завръщането на "Референдум" в ефир Волен Сидеров вече отсъстваше, а Даниела Дариткова, Деница Златева, Халил Летифов, Стефан Иванов и Веселин Марешки довършиха участието си буквално с по няколко думи.

 

Сидеров и Ангелов се отнесоха с пълно пренебежение към призивите й за ред и спазване на регламента, докато останалите участници в дискусията от парламентарните партии едва успяха да вземат за малко думата.

 

След прекъсването, в което бяха излъчени реклами, дискусията продължи в съкратено време без Сидеров и Ангелов и с участието на Даниела Дариткова от ГЕРБ, Деница Златева от БСП, Халил Летифов от ДПС, Веселин Марешки, лидер на "Воля", Стефан Иванов от НФСБ.

 

Част от публиката в студиото също напусна.

  

 

Снимка: Канал 3-1569958616.jpgБезпрецедентен скандал в национален ефир-1569962592.jpgБНТ не помни такъв скандал в ефир-1569962502.jpgИзгониха Сидеров от БНТ-1569962474.jpg

 

Източник: http://epicenter.bg/

  

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Изборите в 20% от кметствата в страната вече са спечелени

Шефът на ЦИК подкрепя изборните резултати да се съобщават и преди края на вота

Кандидатите за кметове 2019

Безумие! >> До 8 млн. лв. може да похарчи една партия за агитация на местните избори

Ганев от “Тренд”: Балотаж ще има и той ще е между двете дами - Фандъкова и Манолова

 

 

 

 


113815