Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Безсилната власт пръ...
Безсилната власт пръска пак страх и хаотични > Отново се затварят дискотеките и нощните заведения (НА ЖИВО)" title="Безсилната власт пръска пак страх и хаотични "мерки"! >> Отново се затварят дискотеките и нощните заведения (НА ЖИВО)" />

Безсилната власт пръска пак страх и хаотични "мерки"! >> Отново се затварят дискотеките и нощните заведения (НА ЖИВО)След като през изминалото денонощие бяха потвърдени нови 240 случая на коронавирус (при 4286 направени теста), в България се връщат част от ограниченията. Ще бъде забранено присъствието на публика по стадионите на футболните мачове. За това са се разбрали управляващите на коалиционен съвет, обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Също така ще се забрани да работят и нощните заведения и дискотеките, както и събирането на големи групи хора.

Ще бъдат санкционирани и служителите в търговските обекти, които обслужват клиенти без маски, съобщи Симеонов. За пореден път се дава заявка и да се засили контролът по изпълнение на мерките, по-специално - дали се спазва дистанцията от 1.5 метра между масите в заведенията. За този контрол се говори от седмици, но въпреки това и малкото съществуващи ограничения масово се пренебрегват.

В момента здравният министър Кирил Ананиев и представители на НОЩ дават извънреден брифинг. 

"Гласувахме доверие на българските граждани и на обществените и частни институции, които провеждат различни мероприятия и дейности, за да може хората да се върнат към нормалния начин на живот. За съжаление анализът на последните десет дни показва, че броят на носителите на коронавирус се увеличава и достигна критичната точка от 200 души на денонощие", коментира Ананиев.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Нов рекорд! 240 са новите случаи на COVID-19 у нас, петима са починалите

На кого ни оставяш, Бойко?!

Не хората са виновни за провала с КОВИД-19, а техните лидери

Балканско надигане! >> Безредици, палежи и ранени при нови мащабни протести в Сърбия

Шок на "Кулата": Гърция въведе задължителни ПСР тестове за всички влизащи

 


129951