Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Беззаконие* >> МВР п...
Беззаконие* >> МВР погрешка проверило кола на НСО с жената на президента

Беззаконие* >> МВР погрешка проверило кола на НСО с жената на президентаЖандармерия погрешка е спряла и проверила автомобил на НСО, в който се е возила съпругата на президента Десислава Радева.

По информация на министерството автомобилът е бил спрян по пътя на т.нар. правителствено трасе край резиденция "Бояна". От МВР отрекоха информацията, че НСО отказало да спре на подаден от униформените сигнал и че колата на службата била шофирана от президентшата.

За момента от НСО официално не дават информация по случая, който е прецедент. 

От президентството съобщиха, че тиражираната информация за това, че патрулки са гонили колата на президентшата и че тя сама е шофирала колата, категорично не отговарят на истината. 

Пред в. "24 часа" началникът на НСО в оставка Ангел Антонов съобщи, че става въпрос за "нарушена координация между службите". 

"Не са разпознати колите", обяснил той пред изданието и допълнил, че е невъзможно охраняваното лице само да управлява автомобил на НСО. 

В момента се извършва проверка. "Докладват ми се нещата и ще се извършат и допълнителни проверки, докато имам тази възможност", допълни той.

По-късно от МВР обявиха, че колата на НСО, в която се е возила президентшата, е била спряна в района на НДК снощи. 

"Директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов е разпоредил проверка, която да изясни всички обстоятелства по случая", допълват от МВР.

Десислава Радева се ползва от услугите на НСО още от първия ден, в който президентът встъпи в длъжност. От службата съобщиха, че това се налагало заради конкретна заплаха за сигурността ѝ.

 

*Заглавието е променено от редакцията
Източник:https://offnews.bg/