Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Беззаконие >> Съдът ...
Беззаконие >> Съдът в Монтана даде 11 месеца затвор условно на общинар, признал за купуване на гласове в Бойчиновци

Беззаконие >> Съдът в Монтана даде 11 месеца затвор условно на общинар, признал за купуване на гласове в БойчиновциРайонният съд в Монтана осъди на 11 месеца затвор условно с тригодишен изпитателен срок 32-годишният служител в общината в Бойчиновци П.Е. за купуване на гласове. Това съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

Пред съда мъжът е признал, че на 30 октомври тази година дал на трима мъже от село Лехчево в община Бойчиновци по 50 лева, за да гласуват на втория тур на изборите за кандидатите на партия БНД - Светлин Сретениев за кмет на община Бойчиновци и за Румяна Василева за кмет на кметство Лехчево.

С признанието си П.Е. получил присъда под минимално предвидената за повдигнатото му обвинение - престъпление против политическите права на гражданите, което се наказва със затвор до 5 години и глоба от 10 000 до 20 000 лева.

Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване. Освен условна присъда П.Е. получава и забрана да заема длъжности, свързани с избирателните права на гражданите за срок от две години.

На втория тур Светлин Сретениев спечели изборите за кмет на община Бойчиновци с преднина от 40 гласа пред кандидата на ГЕРБ Мария Димитрова, а Румяна Василева загуби балотажа в село Лехчево.

 

*Заглавието е променено от редакцията


Източник: www.24chasa.bg


116851