Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / БФС разследва мач от...
БФС разследва мач от Ефбет лига след съобщен опит за манипулация

БФС разследва мач от Ефбет лига след съобщен опит за манипулацияБФС започна разследване на двубоя от XXVIII кръг на Ефбет лига (и втори във Втората осмица) между "Витоша" (Бистрица) и "Царско село". Тимът от Бистрица отстъпи с 0:1, но след края треньорът Асен Букарев изненадващо заяви, че е получил в дните преди срещата обаждания с предложения да загуби мача. "От много места ни търсеха да легнем на "Царско село". Това обаче няма как да стане при нас. Визирам приятелски обаждания. Чисто по съседски", каза той.

Председателят на комисия "Етика и феърплей" към БФС ген. Васил Василев обяви, че случаят вече се разглежда. "Ние си водим разследване и това е, друго не мога да кажа", коментира той пред "Спортал".

А Букарев от своя страна днес не се отказа от изреченото: "Потвърждавам думите от вчера, които казах, че общи познати ми звъняха. Разговорите бяха неофициални в неформална обстановка. В съвсем приятелски тон са ме питали дали няма да играем по-лежерно, да не се напрягаме толкова. Дали няма да пуснем повече юноши. В нито един момент не обвинявам клуба "Царско село", тъй като не сме говорили с тях. Ние ще играем винаги на 100%", коментира той.

 

Собственикът на "Царско село" Стойне Манолов тутакси отрече клубът му да е намесен в тази история. "Не е приятно, че ни замесват името. Нека Асен Букарев да обясни какво визира, питайте него. Аз с никой не съм говорил. Да обясни Букарев какво означава приятели или приятелски кръгове. Наши познати, които са симпатизанти на "Царско село", може и да са водили разговори. Клубът ни обаче не е правил никаква интервенция", заяви Манолов.

Реакцията на "Царско село" е обяснима. Клубът би бил под угроза от голямо наказание, ако се докаже някаква съпричастност на човек от ръководството. "Царско село" вече веднъж бе глобен от БФС с 5000 лв. през юли м.г. за съмнителен мач със "Струмска слава" през сезон 2018/19 след сезиране от Експерта по почтеността към футболния съюз. Тогава Стойне Манолов обеща съд до дупка, тъй като обвиненията към клуба му били без доказателства. До дело обаче така и не се стигна.

 

Снимка: БГНЕС

Източник: https://www.segabg.com/


129131