Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Билетите и за втория...
Билетите и за втория концерт на Слави свършиха за 10 минути

Билетите и за втория концерт на Слави свършиха за 10 минутиСлави Трифонов разпродаде за малко повече от 10 минути билетите за предстоящия си втори концерт на 17 юни. Той също ще се проведе в зала "Арена Армеец" под надслов "Има такъв народ" и в него ще вземат участие ансамбълът по художествена гимнастика, който спечели бронз на Олимпиадата в Рио, ансамбъл "Филип Кутев", хорова формация "Фортисимо", Крисия, Хасан и Ибрахим, Гъмзата Брас Шоу и др.

Само преди няколко дни Слави обяви своя първи концерт на 16 юни и тогава билетите и поканите бяха разграбени за по-малко от 20 минути. Ден по-късно телевизионният водещ каза, че поради големия интерес ще направят и втори концерт. Но и този път желаещите да присъстват бяха повече от билетите. В социалните мрежи дори се породи напрежение, че сайтът на компанията, продаваща пропуски не работи добре. Интересът бил толкова голям, че над 1000 души се опитват да купят билет едновременно. 

Съвсем очаквано минути след като концертът беше разпродаден се завъртя и черна борса. Сайтовете за продажби се наводниха с оферти за пропуски за предстоящия концерт, като надценката стига над 100%.

"Три билета по 200 лева за ПЪРВИЯ РЕД на сектора пред сцената за концерта на Слави Трифонов на 16 юни. Билетите са един до друг. Цената е за 1 билет. При покупка на трите накуп цената ще бъде 600 лв.", гласи една от обявите.

"Зала Арена Армеец, Сектор Е.0.1 (Най-отпред), Място 18, Ред 7. Билетът е поръчан от сайта на Евентим. Когато го получа, ще бъде изпратен по куриерска фирма с опция преглед

(ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!) и наложен платеж. Прилагам снимка от потвърждението по имейл за поръчка. Продавам го, защото тази сутрин го поръчах, но от работа не искат да ме пуснат", пише друг потребител. Само не става ясно защо от редовна цена от 70 лева той го предлага за 110 лева.

Само не е ясно защо държавните органите, които трябва да пресичат черноборсаджийството не предприемат мерки. Дали защото не могат да се справят, или защото искат да очернят името на Слави? Крайно време е държавата да се вземе в ръце и да изпълнява своите задължения към гражданите.

 

 


26417