Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Битите на протеста с...
Битите на протеста студент и журналист: Има отричане на реалноста, властта не си признава грешките

Битите на протеста студент и журналист: Има отричане на реалноста, властта не си признава грешкитеИма отричане на реалността, властта не си признава грешките, каза журналистът Димитър Кенаров  в "Честно казано с Люба Кулезич" пред Евроком. 

Много хора се поддават на внушения и са заблудени, каза още Кенаров и даде пример с баба му, хора от провинцията. Доверието във властите е много ниско и това се дължи точно на такова поведение на властта, допълни той.

Моята мярка "задържане" още не е паднала. А те нямаха претенции за задържане. Бях в прокуратурата, писахме , дадох обяснения, казаха, че ще работят, ще извикат  свидетели. Има едно чакане. Обясниха, че ще им е трудно да кажат, кой е полицаят, който е замахнал, разказа Кенаров. 

 

.

 

При мен е същото. Прокуратурата не е решила дори дали да започне досъдебно производство. Вътрешната проверка на МВР дори изяснила, че срещу мен няма насилие, обясни и Марчев.

Има тотална липса на професионализъм у полицаите. Не знаят правата на журналистите, на протестиращите, обясни журналистът. Полицаите знаят, че действат пред камерите и не се притесняват от наказание. Или пък на тях им е наредено, обясни той. 

Управляващите искат да скрият случилото се с нас поне до изборите, посочи Марчев. 

Законите могат да бъдат интерпретирани и погазвани от властите, които трябва да ги съблюдават, категоричен бе Кенаров.

 

Източник: https://frognews.bg/

 

 

 


143567