Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Бизнесът се разраств...
Бизнесът се разраства >> От утре още една фирма ще продава е-винетки

Бизнесът се разраства >> От утре още една фирма ще продава е-винеткиВторият Национален доставчик на услуги, който постигна оперативна съвместимост с eлектронната система за събиране на пътни такси на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), започва продажба на електронни винетки от 14 август, съобщиха от агенцията.

„Конкорд Смарт Инфраструктура“ АД e информирало АПИ, че възнамерява да започне продажбата на е-винетки от 00:00 ч. на 14 август 2019 г. под търговската марка DigiToll. Това ще става както на онлайн платформата www.digitoll.bg, така и в партньорската мрежа на „Интеркапитал груп“, позната с услугата „Cashterminal”, която има над 1500 платежни терминални устройства в страната. 

В края на юли „Конкорд Смарт Инфраструктура“ АД е доказала оперативна съвместимост със системата на АПИ, съгласно Общите условия за Национални доставчици на услуги.   

АПИ има договор за доставчик на е-винетки с „Интелигентни Трафик Системи“ ЕАД, с „Телетол“ АД и с „Конкорд Смарт Инфраструктура“ АД, но „Телетол“ АД все още не е постигнала оперативна съвместимост със системата на АПИ.  В първа фаза от процедурата за регистрация пък е „Иком“ АД. Това дружество иска да партнира с АПИ само в събирането на тол такси.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Шофьори ужилени със стотици левове от терминалите за е-винетки, готвят протест

Зад хаоса с винетките изплуват данни за корупция в Агенция пътна инфраструктура

Брутално! >> 1 милиард лева от винетките отиват в А1. Изтече скандалният договор на АПИ /документи/

Към управляващите: При проблеми с електронната  я подобрявате, а машинното гласуване го отменяте

Безпомощност >> АПИ се затрудни с 11 молби за връщане на пари от е-


109808