Гражданско Движение ''ДНЕС''

Новини от „ДНЕС“

Начало / Актуално - Новини от „ДНЕС“ / Бяхме прави - алчнит...
Бяхме прави - алчните общинари разширяват Синята и Зелена зони„ДНЕС“: Очаквайте следващата година Зелена зона и в кварталите на София!

Бяхме прави - алчните общинари разширяват Синята и Зелена зони„ДНЕС“: Очаквайте следващата година Зелена зона и в кварталите на София!Движение „ДНЕС“ и Фейсбук група „ Не на данък паркинг“ организираха десетки протести срещу скандалната Наредба на СОС. До момента Общината отказва категорично всякакъв диалог с гражданите.

 

На 4 юни т.г. „ДНЕС“ внесе в Административен съд – София-град, съдебен иск срещу промените в Наредбата за организация на движението в Столична община.

 

Първото заседание на съда отложи делото за 7 декември, когато пак го отложи – този път за 25 януари 2013. Битката, обаче, продължава с нестихваща активност и с готовност да се пренесе, ако се наложи, и до компетентните европейски институции.

 

Общинарите, междувременно, също не „бездействат“. Както съобщиха от Центъра за градска мобилност, Зелената зона в София е разширена с още девет улици.От няколко дни е въведено платено паркиране в карето на бул. "Сливница", ул."Опълченска", бул."Княгиня М.Луиза", ул."Белоградчик", ул."Веслец", ул."Клокотница", ул."Будапеща", ул.Козлодуй" и ул."К. Стоилов".

 

Тези улици фигурирали в общинската наредба за Синя и Зелена зона, обясняват от общината. Причината, обаче, досега паркирането там да е било безплатно е, че не са имали маркировка. Сега вече имат.

 

От Центъра за градска мобилност добавят, че от 17 декември ще започнат да  проверят дали колите, които паркират по тези улици, си плащат за Зелена зона.Тази поредна стъпка на общинарите доказва ясно, че основна насока на алчността им е именно постоянното  разширяване на Синята и Зелена зони. И че ще се сбъдне предупреждението ни: очаквайте догодина и в крайните квартали Зелена зона.