Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Близката до властта ...
Близката до властта „Галъп“: Партията на Борисов е в упадък. ГЕРБ е пред политически трап! Една от алтернативите е Слави!

Близката до властта „Галъп“: Партията на Борисов е в упадък. ГЕРБ е пред политически трап! Една от алтернативите е Слави!Масата избиратели започват да се оглеждат за генерални алтернативи. Това има своите предимства и недостатъци, в които живеем вече две десетилетия, коментира той. Фигурите, които привличат внимание, като нещо ново според политолога са президентът Румен Радев, Мая Манолова и Слави Трифонов. Еднообразието е токсично за политиците.

Това каза политологът Първан Симеонов, директор на „Галъп интернешънъл“ пред "Фокус". 

Заради своята свръхенергичност БСП не дава възможност на ГЕРБ "да се пържи в собствения си сос". От есента на 2018 г. партията на Бойко Борисов влезе в политически упадък, но ако удържи още няколко седмици, ще успее да прескочи политическия трап, каза още  Симеонов. Според него ГЕРБ трябва да се радва, че има силна опозиция и да се страхува да не се появи нещо ново, което в опит да попречи на БСП, да попречи на тях.

 По думите му целта на БСП е да продължава да смъква разликата от ГЕРБ, но тук се появява парадоксът. 

Когато толкова яростно се сражаваш с управляващите, стягаш и техният лагер и не ги оставяш да консумират собствените си грешки. По-добрата тактика на БСП би била да остави управляващите да се пържат в собствен сос, но свръхенергичната БСП не може да спре да върти колелото. Това може да направи така, че от пренавиване БСП да загуби, а управляващите да се стегнат и да вдигнат гарда от този постоянен бой по себе си. Точно това е и причината ГЕРБ все още да водят, посочи  той.

Според Първан Симеонов политиката ни се намира в парадоксална ситуация на динамична статичност. Цикличността, на която сме свидетели близо две десетилетия, премина в зацикляне, каза още той и добави, че живеем с постоянен скандал, който дори вече не ни прави впечатление.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/novini/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Срив в рейтинги на партии, политици и институции! Хората очакват появата на нова алтернатива или запазване на статуквото!

Крушението е пълно! Избори! Това е! (ОБНОВЕНО)

Платена социология и журналистика се вихри. Червеният и син упадък = катастрофа (ОБНОВЕН)

Българи, облечете жълтите тениски! Властта да изпълни референдума и да променим системата! (ОБНОВЕНО)

Сбогом, Бойко! Сбогом, ГЕРБ! Време е да си вървите! (ОБНОВЕНА)

 

 


 

89310