Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Близки на прегазенат...
Близки на прегазената в Самоков готвят протест

Близки на прегазената в Самоков готвят протест"Възмутени сме от съдебното решение на местния съд", казват роднините на 49-годишната жена

Роднини на прегазената жена в Самоков готвят протест, стана ясно днес.

Става дума за инцидента от петък, при който 49-годишна жена, служител на платената зона за паркиране в Самоков, бе блъсната два пъти от дрогирания шофьор Виктор Делигълъбов (24 г.). Вчера той бе освободен под домашен арест с решение на районния съд.

49-годишната Недялка все още е на апаратно дишане, в медикаментозна кома и й предстоят няколко животоспасяващи операции, разказва дъщеря й пред Нова ТВ. „Състоянието й не се е променило. Докторите ни съобщиха, че може да има и проблем с мозъка. Има оток, който трябва да премине, за да могат да й направят скенер и да видят”, казва дъщерята на потърпевшата. Тя добавя, че на пострадалата е преливана кръв и днес също предстои преливане. Близки на семейството са се организирали и за сега нужда от кръв няма.

„За мен това, че са го пуснали под домашен арест не означава нищо. Не приемам аргумент, като „системите на колата не работят”. Възмутени сме от съдебното решение на местния съд. Имаме съмнение, че докато е под домашен арест той може да избяга от страната. Имаме информация, че и преди го е правил. За нас този човек е убиец”, казват още близките на пострадалата.

„Общината винаги е била близко до гражданите си. Във връзка сме със семейството на пострадалата жена. Бихме помогнали с всичко, което е по-нашите възможности. Познаваме пострадалата, тъй като е общински служител”, каза секретарят на общината.

 

Източник: https://www.segabg.com/128123