Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Бой и погроми! >> Фе...
Бой и погроми! >> Фенове на Левски нападнати от полски и холандски хулигани в Словакия. ВИЖТЕ ВИДЕО>

Бой и погроми! >> Фенове на Левски нападнати от полски и холандски хулигани в Словакия. ВИЖТЕ ВИДЕО>Фенове на Левски са били нападнати от хулигани на полските Краковия и Аякс в центъра на Братислава.

Привържениците на “сините” са в Словакия за гостуването на Ружомберок от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Над 500 привържиници на Левски ще подкрепят отбора в Словакия.

Малка група от тях е била отседнала в столицата Братислава, където е станал инцидентът. Той се случва в самия център на града, на улица Вентурска в Стария град, като от видео, разпространено в Инстаграм, се вижда, че кафенето е напълно унищожено след баталиите.

 

Според местните медии в боя са участвали над 100 души, а след намесата на полицията са били задържани поне 80. Въпреки численото неравенство, феновете на Левски са дали сериозен отпор и дори са излязли победители.

Кметът на Братислава Матуш Вало осъди остро сблъсъците между футболните фенове.

"Боевете са ужасна демонстрация на неуважение към града, в който ние живеем и всички посетители се наслаждават на приятелска атмосфера. Никога няма да разбера хората, които комбинират спорта и забавлението с насилие и разрушават всичко по пътя си. Никога! Не искам да коментирам дали ситуацията е била подценена и как е излязла от контрол.

 

За момента просто изразявам съжаление за разрушената собственост и нараняванията на невинните хора, които просто искаха да се насладят на приятна лятна вечер. Събираме информация и ще разгледаме ситуацията обстойно. Държим връзка и с органите на реда в Стария град, за да осигурим почистването и описването на щетите на засегнатите", пише Вало в публикация във Фейсбук.

Очевидци споделят пред местния сайт "Домов", цитиран от bTV, че "сините" привърженици са жертва в конфликта и дори не са употребявали алкохол. При появата на поляците, двете страни са започнали бой, който е траял около 15 минути, след което се е намесила полицията.

 

 

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://m.offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Ексцесии на контролата Славия – ЦСКА 1948, фенове на двата тима се биха

"Национална лотария" е новият спонсор на "Левски"

Проблем за "Левски": Николай Михайлов получи контузия


 

105970