Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Бойко, а ти кога ще си ходиш? (ОБНОВЕНО)

Бойко, а ти кога ще си ходиш? (ОБНОВЕНО)Коментар на Надежда Големеева

Оставките на вътрешния министър Валентин Радев, транспортния Ивайло Московски и на регионалния Николай Нанков е поискал и получил премиерът Бойко Борисов на извънредно заседание на Министерския съвет днес. Поискал - получил. Очакван и логичен ход на вожда. Особено като се има и предвид манията му за величие и прехвърляне на отговорности. Така се правело по света, така правили... и в ГЕРБ, като по команда изрецитираха Нанков и Радев. Московски се скъта, в болничен бил Брех, да им се ненадяваш на тези от ГЕРБ. Каква доблест, каква отговорност...! Каква всеотдайност в полза на народ и Родина... Само дето точно тези тримата отдавна трябваше да си ходят и само дето пак се промъква и при тези оставки съмнението, че главният отговорник за калпавото състояние на държавата пак се скъта, както и преди чрез пореден спасителен ПиАр. И пак хвърли други на кучетата! За да обират калая и да отпушват вентила на напрежението в държавата, и за да се спре разрастващият се протест на Босия. Оставките, привидно са поискани и дадени заради катастрофата в Своге в събота, при която загинаха 17 души. Още в неделя сутринта тримата били заявили готовност да понесат политическа отговорност заради инцидента. Няма лошо. Тръгнаха си, отидоха си. Въпреки циркаджийски номера - тука има, тука нЕма министър. И без това всеки един от тях няма как да се похвали с кой знае каква свършена работа. А и отдавна трябваше да си ходят поради некадърност. По всичко личи, че настроенията срещу управлението доста са нараснали, а може скоро, съвсем скоро и стачките и протестите да се разраснат... И ето, първите бушони гръмнаха. Хитър е Бойко, много е хитър и безпощаден, заради собственото си его и оставане на власт. Знае, че трябва да направи нещо, за да се самоспаси и да оцелее! И не се поколеба да го направи. Защото е наясно, че ако сега си тръгне връщане назад няма да има. Но не само тези тримата заслужават да си тръгнат... Какво става с Цецка, която не се справи със скандала с Търговския регистър? А Ананиев и Петков, за които протестиращите майки са част от общия фон?

Дали пък Борисов няма да ги даде като жертвоприношение при евентуално задълбочаване на кризата с протестиращите родители и пак той да излезе чист, като момина сълза, и свят като най-големия светец...

А на Валери Симеонов, който вместо да се занимава с демографската криза, обикаля морето да гони туристите? А Ангелкова, която не спря да гони къмпингуващи, и според която малко разлив на мазут няма да изгони туристите... А на всички, на цялото правителство? Не заслужава ли и Борисов да си ходи? Защото, освен че е събрал под крилото си куп напълно некадърни хора, които водят държавата към дъното и той самият трябва да поеме отговорност колкото и да бяга от това, колкото и да прехвърля топката на други за състоянието на разнебитената ни държава? Държава, която той управлява вече толкова години (2001 г.) като гл.секретар на МВР, като кмет, като министър-председател. Отговорът на всички е ясен.

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Бойко Борисов на 59: Пътят му от пожарникар до премиер 

Кошлуков предложи Бойко Борисов за кмет на София

Вижте пътя на Бойко Борисов във властта досега. Какво свършиха двете му правителства (Снимки)

Кой е Бойко Борисов - министър-председател

Правителство на Бойко Борисов 1 – Уикипедия

Правителство на Бойко Борисов 2 – Уикипедия

Правителство на Бойко Борисов 3 – Уикипедия

Кабинетът "Борисов 3" пое управлението (хронология)

И децата ги разбраха... що за управленци са

Политическо преяждане

Забогатяха ли българите при управлението на ГЕРБ?

Геноцидът на Борисов върви към успешен край

„България: Фактите говорят“ – седма част

Бойко дали пак не е тръгнал да си ходи (1 част)

Бойко дали пак не е тръгнал да си ходи (2 част)

Арогантността и циничността на Борисов удариха дъното

 


74562