Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / БОЙКО, КОРНЕЛИЯ И ЦЯ...
БОЙКО, КОРНЕЛИЯ И ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА НА КОЛЕНЕ ПРЕД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И СЛАВИ

БОЙКО, КОРНЕЛИЯ И ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА НА КОЛЕНЕ ПРЕД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И СЛАВИКоментар на "ДНЕС"

 

Кой си е представял, че Вождът, Бащицата на народа, че великият лидер - Бойко Борисов ще клекне на колене пред един телевизионен водещ, пред един обикновен човек, пред един българин, зад когото застава народът? 


 

Оказа се, че за да задържи кокала на властта, премиерът е готов на всичко. И именно това се случи. Вчера Бойко Борисов със сълзи на очи призна, че е направил огромна грешка и, че признава националния референдум, иницииран от "Шоуто на Слави". Той разпалено обясни в една от националните телевизии, че твърдо застава зад въпросите на националното допитване и ще направи всичко по силите си, за да защити волята на 3.5 млн. българи, гласували миналата неделя. Борисов дори не знаеше въпросите от референдума! Той заговори за намаляването на броя на депутатите от 240 на 120 - въпрос, който Конституционният съд обяви за незаконен още в началото на есента! А премиерът уж бил гласувал за него. Абсурд, парадокс и подигравка, изречени от устата на един действащ министър-председател. Ако премиерът не знае за какво гласува, то представяте ли си как избира президент, как дава своя вот за кмет или депутати. Що за премиер е той, когато дори не може да прочете бюлетината?! Или Борисов е свикнал да разлиства само "Винету" и друго не го интересува?

 

Резултат с изображение за Бойко Борисов 

А пример от него вземат и министрите му. Лиляна Павлова гордо, гордо подкрепи своя шеф, като по време на участието си в друга национална телевизия също угоднически заяви, че и тя била подкрепила референдума и пак спомена за намаляването на депутатите от 240 на 120. Това поставя въпроса дали депутатите и министрите на ГЕРБ изобщо могат да четат или страдат от остра некомпетентност, а може би са се превърнали в безгласни букви, роботизирани и манипулирани от Борисов, и така  повтарят като папагали неговите думи...

Но не в това е въпросът. Часове след като от ГЕРБ разбраха, че ЦИК направиха кардинална „грешка“ – манипулация с броенето на бюлетините за референдума и, че българите този път няма да стоят безучастни към тази адска несправедливост, управляващите се опитаха да откраднат гласовете на референдума и в Народното събрание Цветан Цветанов с мазна усмивка заяви, че ГЕРБ ще го защити!?! 

 

ЦИК готова с протоколите: 13 000 не достигнаха на референдума

 

Този път управляващите обаче много, много изостанаха. От БСП по-бързо се ориентираха в ситуацията и още в нощта на изборите, когато видяха, че референдумът има огромен успех решиха, че трябва да яхнат вълната на народното недоволство. На пресконференцията по повод победата на ген. Румен Радев цялото ръководство на БСП поздрави Слави Трифонов и Инициативния комитет!?! Че къде беше БСП преди това? Защо чак след изборите се сетиха за националното допитване? Що за грозна политическа игра, когато левицата долно принуди всички свои симпатизанти да не гласуват на националното допитване, даже взеха специално решение на т.нар. Изпълнително бюро, с което решение се казваше твърдо НЕ на трите въпроса от допитването! ХАЙ' СИКТИР, казва народът!

 

К. Нинова: БСП е готова за предсрочни избори

 

След грандиозния успех на гражданите, Слави и екипа му, след като стана ясно, че българският народ се е надигнал и е ударил шамар и на ГЕРБ, и на БСП, и на цялата политическа класа, то  политическите партии паднаха на колене и се опитват да се присламчат като жалки просяци към референдума, просейки милостиня от народа си.

Че кои са те, за да решават съдбата на референдума? Народът реши това! Народът каза "Да" и на трите въпроса. Нито ГЕРБ, нито БСП, нито всички останали техни подлоги имат право вече да говорят от името на българския народ! Българите обърнаха гръб на партиите и им показаха среден пръст. Стига толкова грозни политически манипулации! Стига толкова игри! Колкото и да се молите, народът тропна по масата и каза своята дума и тя е "ВЪН НА ВСИЧКИ ПРОДАЖНИЦИ! ИДВА НАРОДЪТ!"

 

Виж и статиите по темата: 

ГЕРБ и БСП: Пускаме референдума на Слави!
Борисов нареди референдумът да бъде признат
Борисов призна грешки и прегърна референдума
К. Нинова: БСП е готова за предсрочни избори
Слави Трифонов: ЦИК извършва чудовищна манипулация с гласуването за референдума
ЦИК готова с протоколите: 13 000 не достигнаха на референдума

 

 


18842