Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Бойко – премиерът, к...
Бойко – премиерът, който изгони народа си (ОБНОВЕН)

Бойко – премиерът, който изгони народа си (ОБНОВЕН)Коментар на Миролюб Борисов

Край няма.

От години премиерът ни си има железен репертоар. Повтаря едно и също, докато не му повярваме. Страшното е, че може той да си вярва. Което е доста опасно… Да лъжеш хладнокръвно е едно, но да нямаш реална представа за състоянието на страната, настроенията на хората, способностите си и така да подвеждаш милиони с добрите си намерения предвид поста, който заемаш… е престъпление. Спрямо всички в тази държава.

И цял народ виждаме какви са последствията от Бойковите обещания. Все повече бедност и нищета, все повече отчаяние, все повече и повече търсещи алтернатива, все повече протести на всеки ъгъл…

 

Image result for Suicide

 

И все повече, емигранти, емигранти, емигранти..., бягащи през глава от „добрия“ живот тук у нас, в нашата Родина. Които той обеща да върне още през 2011-та година.

 

  Image result for половината българи избягаха в чужбина

 

Имаше план за три години да си върнем българите! Стратегията за връщането на мозъците и младите ни хора обратно в страната беше през инфраструктурата и добре ремонтираните пътища... Седем години по-късно магистралите и пътищата стават все повече, а българите по тях - все по-малко. Завърнали се няма. Но напускащите растат.

 

 Image result for boeing 757

 

Кризата е демографска! Кризата е социална! Финансова. Икономическа. Политическа Интелектуална. Нравствена и морална. Всичко е в разпад, само властта просперира и вижда ликуваща и богата България ,доволни и щастливи хора... Не че няма такива, но огледайте се около вас и вижте колко са „припкащите от добро“!? Колко се радват на управлението и плодовете на неговите усилия? И всичко това се вижда и от самолета на дори случайно прелитащите над България. Бойко не е сляп. И като един неподражаем и далновиден стратег отново има план да върне българите от чужбина. И този път, както и предния, в намеренията му има конкретика.

Правителството иска да привлече 22 000 българи до края на годината. Това са 22 000 нови работни места и заплати, конкурентни на страните, от които ще дойдат. Месецът е юли. Това е план за тази година, създаден и одобрен в средата на годината!

Това е ПОРЕДНА куха стратегия, с която ни промиват главите и замазват очите...! Измиват си ръцете, запълват си работното време и си оправдават заплатите. И си перат и препират парите! 50 млн. лв. са предвидени за мерки за стажуване и започване на работа от млади хора. Инвалидите искаха 105 млн. лв. за цялата година. ЗА ТЯХ НЯМА. НЯМАШЕ... ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ. Но за някакви неясни МЕРКИ ЗА СТАЖУВАНЕ, каквото и по дяволите да значи това, 50 млн. лв. са ок. Нали разбирате – намерението е прекрасно, но реализацията мирише. Мирише отдалеко на... едни пари ще се откраднат, от когото трябва! Точно за какви мерки ще отидат тези милиони, кой ще ги разпределя, кой ще ги вземе, на какъв принцип…

С обидна липса на конкретика е и друга част от „стратегията”:

„Образователната реформа също е залегнала в плана като инструмент за подобряване на демографската ситуация в страната, но без да са дадени разчети как ще стане това. Заложено е обаче поне 5% от хората на възраст 20 - 64 години да участват в някакъв вид образование и обучение през 2020 г.”

Два съществени момента:

  • без да са дадени разчети как ще стане това
  • 5% от хората на възраст 20 - 64 години да участват в някакъв вид образование.

Това е всичко по темата демография, което можем да кажем за управлението на кабинетите Борисов 1,2 и 3. И всичко, с което се изчерпва дейността им по този национален и драстичен проблем. Освен, че ще се „оправят“ едни пари и нещо ще се прави, но не е ясно как и кога . И някой от някъде си, някога ще се върне в България... А резултати ако има въобще, то те са повече от невидими, повече от неясни. За пореден път не се вижда нищо, реално, нищо истинско. И ефектът и ползата за хората от това поредно правителственото начинание е крайно съмнителен...

Затова сме много, много далеч от мисълта, че Бойко ще върне 22 000 българи. Но, дай Боже! Амин! За сметка на това е напълно реалистично до края на годината страната ни да напуснат толкова. Не бягаме от България, бягаме от Бойко. От неговата сателитна звезда Корнелия, от всичките бягаме? И най-вече от Борисов 3-та част. От премиерът, който обещава да ГИ върне, а НИ отпраща все повече и повече...

И сега бълва планове и стратегии, защото сигурно разбра, че след още година-две, няма да има много на кого да е премиер. Няма да има и кой да го избере отново. Защото човек от хубаво не бяга. И не се връща там, откъдето веднъж си е тръгнал.

 

ВИЖТЕ НАШИ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Голямото ИЗЧЕЗВАНЕ – или още малко за „постиженията“ на едно 10-годишно управление

Не демографска криза, а катастрофа… И не е катастрофа, а разпад!

Има ли надежда за младите в България, или интересът на властта е да ги няма в родината?

Нацията се топи - държавата нехае!

Щастливи са българите, че живеят в такава държава

Динко, който струва милиарди на България

Хората са най-важният и ценен ресурс на България

Има ли надежда за младите в България, или интересът на властта е да ги няма в родината?

Особености на националната демографска политика

Изчезваме като нация, държавата се топи

 

 


69190