Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Бойко дали пак не е ...
Бойко дали пак не е тръгнал да си ходи <br> (1 част)

Бойко дали пак не е тръгнал да си ходи
(1 част)Коментар на Леонид Линкински - Дюселдорф, Германия 

Бойко, какво става? Пак ли ти омръзна управлението. Пак ли театрални изпълнения ще има, рев и.... сръдни?!
Трети път кабинет с амбиции и обещания за общонационално благополучие не прави нищо друго, освен да потвърди „постиженията“ на предните два – скандали, интриги, малко магистрали в строеж, много министри с оставка... и много, много сделки !
Няма ли поне един мандат да изкараш, ей така, от срам..., че избирателят без избор пак те е избрал? 
Само за времето от началото на годината политиката на кабинета прилича на жълт вестник с анонимен редактор и скъпо платени автори. 
Истанбулската конвенция беше твоя пореден шанс да блеснеш пред Европа. И щеше. Ама пусти коалиционни партньори подкрепиха майки и татковци, притеснени за джендър-бъдещето на своите деца. Патриотите, в името на властта, си стиснаха ръцете с Борисов и оттогава не са спрели да му ги извиват.


ГЕРБ искаше да защити жените и децата, Патриотите пък искаха да ни предпазят от инвазията на третия пол. Идеологически трус с епицентър в сърцето на коалицията. Както се потвърждава и от събитията през последно време, партньорите на ГЕРБ са по-склонни да бъдат хем във властта, хем да се правят на опозиционери?! БСП поискаха референдум за приемането на спорните текстове, Патриотите призоваха ГЕРБ да отстъпи и бедният Бойко не успя да се обогати с поредни дивиденти пред Европа. И го хвана срам от... многото му безсрамие.

Досущ като с ЧЕЗ-сагата, която наелектризира милиони. Една дама поиска да закупи електроразпределително дружество като все едно нова рокля. Коя е тя, от къде са ѝ парите, защо държавата ще остане без дял в сектора, стои ли Бойко и ГЕРБ зад Гинка Върбакова...? 


За подобен скандал министрите се оказаха „неподготвени“ по думите на Бойко. Ама хайде подготви тези министри най-накрая. Трети кабинет едни и същи кадри и все са неподготвени за работата си...?!
А като говоря за Гинка и ЧЕЗ точно антимонополните протести срещу електроразпределителните дружества станаха причина за края на Борисов 1. Трябва да си много луд, или много глупав, за да играеш втори път на същото минирано поле. Или пък си много умен и... много богат?


И така с волята Борисова към днешния ден Гинка ще остане в историята като великата жена, зад която стои един още по-велик мъж – вождът Борисов!
Междувременно вътрешно-коалиционно-селските разправии прераснаха и със заплахи за подмяна – на Патриоти с Воля. Но всичко е добре, когато свършва добре. И циркът приключи с кафе. 

И за пореден път съвсем логично дойде въпросът – колко може да издържи коалиция, която се клати в основата си. Познато ли ви е? Мандат до края не е сред силните страни на Борисов. А Борисов се поизхаби и то осезаемо. И го знае. И всички препирни на дребно на фона на големите проблеми, които за трети път остават без дори и опит за разрешаването им да се прави, изглеждат като прецизна режисура за постигане на неизбежното:Оставка на кабинета и нови предсрочни избори. А идва и Слави Трифонов....?! Очевидно най-голямата заплаха и най-големият страх на Бойко! 

Дали Борисов за пореден път иска да се самосвали от властта? Най-удобният, макар и изтъркан прийом и вероятно единствен изход от задънената улица... А едва ли има по-чист вариант да я напусне, докато е време и да предаде отговорността към следващите... или да се спазари с тях и да запази себе си. Както се споразумя за президентското кресло на Радев, така ще се опита да постигне сделка и със следващия.

Но дотогава - правителството продължава... Фарсовете също. Да се върнем малко назад и да погледнем фактите :
Набедената за кума на Гинка - гранд-дамата на българската енергетика, енергийният министър Теменужка Петкова, подаде оставка. Сигурно не е била подготвена за подобно развитие на нещата.

Точно като председателя на енергийната комисия в Парламента Делян Добрев, който недоумяваше какво се случва . И двете оставки естествено не се приеха. 
Теменужка беше бушонът, който изгърмя в родната ел. мрежа. Но не беше единствената крушка, която угасна. Като споменахме Делян Добрев – около него също се организира панаир, достоен само за Бойковите управления.


Добрев подаде оставка след разкритие, че в община Хасково, където е роден, работят негови роднини и близки. Отдавна знаем, че да въртиш държава е семеен бизнес. И сигурно, защото така е прието по нашите ширини, оставката му не беше приета, чакахме го да преосмисли позицията си. Намеси се и Конституционният съд, който каза – де се чуло и видяло кабинет да отхвърля оставки...
Парламентарните зрелища продължиха и с още едно обезглавяване. БСП „ликвидира“ председателя на Народното събрание - Димитър Главчев, така както само една жена може да отмъсти на мъж, който не я желае.


Главчев отстрани Нинова от заседание на Парламента. Това стана, докато тя правеше декларация от името на БСП, но думата ѝ бе отнета, а тя – наказана. Цирк.... Щафетата пое Цвета Караянчева.

Но... нали разбирате... кой поема щафетата е без каквото и да било значение, защото вождът е друг . И той коля , той беси!
После държавният екшън организиран и кординиран от ГЕРБ продължи с двама затворници,които за 90 секунди успяха да напуснат Централният Софийски затвор. Не им се е наложило дори да бягат бързо . Даже „избягали“ е преувеличено... Владимир Пелов и Радослав Колев един ден просто решиха и... си тръгнаха. Отидоха на свобода. С помощта на властта...! 


Рецидивисти с присъда за убийство и опит за убийство се сляха с тълпата. Издирването продължаваше до скоро. Но нашите служби от началото до края сякаш нямаха много общо със събитията. Владимир Пелов бе убит по време на престрелка в центъра на Ботевград. Където е живял цял месец. Докато уж го търсим под дърво и камък. Застрелян е от себеподобен. И той почина. И следите се заличиха! 
Ние, както и безпомощното МВР, ставаме неволни и безучастни свидетели на живота на подземния свят. Необезпокояван, самостоятелен. 
И атрактивен! 
Досущ като шоуменът Валери Симеонов. Кулминация и гвоздей в програмата на това правителство. Патриотите са решили, явно е, да видят сметката на собствената си коалиция след като Симеонов даде министерството на туризма на прокурор. 


Сигналът е срещу длъжностни лица в министерството. Повод са пет незаконни (по думите на Симеонов) обекта на Слънчев бряг. От много време Валери е решил да счупи рахата на туристите. Или по-скоро рахата на онези, които за месец-два шум в курорта, обезпечават своите наследници. 
Спорът между Симеонов и Ангелкова датира от миналата година. Това, че тогава проверките установиха изрядност в документацията и параметрите на набелязаните мишени не попречи Валери да насочи снайпера си отново към тях. Очакваме прокуратурата да се произнесе. Стоим в очакване и да видим точно кой скандал ще се окаже камъчето, което преобръща коалицията и едва ли някой вярва, че подобен обрат ще бъде случаен. Борисов няма какво повече да даде и най-важното – да вземе!


И още ли още..., но да спрем до тук.
Затова сме и в очакване - на тежко политическо лято, коалиционни страсти на кристали, по няколко дини под една мишница и оставки, оставки, оставки. А и лелеяното Европредседателство свършва и с това и международният пиар на Бойко ....
И пак оставки..., оставки...
Ето я и последната на социалния министър Бисер Петков подадена-приета и после... неприета. Типично в стила на нашия вожд-премиер... 

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА: 

btvnovinite.bg

Обединените патриоти призовават ГЕРБ да оттегли Истанбулската конвенция

От ГЕРБ настояват за широк дебат по темата, който ще се случи следващия вторник

Борисов го е срам от провала на ГЕРБ с Истанбулската конвенция

Гинка Върбакова трябва да има 1,5 млрд евро, за да купи ЧЕЗ

Помирително кафе Цветанов-Сидеров "стабилизира" коалицията

Теменужка Петкова даде оставка, нов министър може да има в понеделник (Обзор)

Цвета Караянчева оглави парламента, след като Главчев подаде оставка

МВР публикува още снимки на избягалите затворници

Валери Симеонов даде Министерството на туризма на прокурор

„България: Фактите говорят“ – първа част – общо за всички партии

Кои са най-нежеланите и ненавиждани депутати? – втора част - Воля, ГЕРБ, ДПС, БСП, ОП

„България: Фактите говорят“ – трета част 

Шоуто на Слави >> „България: Фактите говорят“ – четвърта част - за депутати от ГЕРБ и ДПС

Вижте най-скандалните червени депутати – пета част - БСП 

Най-големите лъжи на партиотите  „България: Фактите говорят“ – шеста част - Патриотите  

 

 


65988