Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Бойко и неговата...,...
Бойко и неговата..., няма такава държава (ОБНОВЕН)

Бойко и неговата..., няма такава държава (ОБНОВЕН)Коментар на Верка Варидонова - гр.София, историк и преподавател, доброволка от референдума иницииран от Слави Трифонов за промяна в България

 

Реалността е жестоко нещо. Особено нашата. Страшно е като си даде сметка човек – къде сме, какво имаме, какви хора ни управляват.

Много ни се иска да живеем добре. Страната ни да бъде европейска, модерна и напредничава.

Политиците, които сме ги пратили в Народното събрание - да си вършат съвестно работата. Да са отговорни, трудолюбиви, честни и сърцати...

Иска ни се да има хляб за всички, да има ред и сигурност в България. Да ни приемат в Шенген, че и визите за САЩ да паднат... Иска ни се едно съвсем простичко нещо - да работим добре, да живеем добре!

Обаче, ей на – не е така. Не сме нормална държава. "Конструкцията", която си е направил Бойко Борисов се съсипва с всеки изминал ден. ПРОПАДА. Кворумът в НС никакъв го няма, тънее от ден на ден. Бюджетът се приема на юруш и на косъм. Трета седмица народът иска оставката на най-важния, на най-недостижимия, на най-недосегаемия човек в държавата! И не, и не, и не..., 100 пъти не! Казват Бойко и властта.

Изборите тропат на вратата. Разпад и съсипия е в двора ни, а Бойко Борисов  е все едно като на Марс, непоклатим... Или така само ни се струва!? Продължава той да имитира управление. Ама не тук. А там, някъде при непринудените западняци, където лъжите, лакардиите и заблудите могат да минат, стига да имаш здраво ръкостискане, мечешка прегръдка и 2-3 засукани балкански вица...

Неуморим е Борисов. Обикаля безспирно света. Да го види той и светът него - Вашингтон, Стокхолм, Болград (Украйна), Китай, ИталияСаудитска Арабия, ОАЕИзраел, Брюксел..., къде ли не е беше!

ВИДЕО

Създава нови и нови международни контакти. Жъне успех след успех; Дава акъл и бере ли бере плодовете из Европа и света. Интегрира ни в нормалния западен свят... А тези дни силите на цялата му администрация са насочени в едно: уреждането на визита в Белия дом! Този път – поне три пъти по-дълга от предишната (10 секундната). Е, хайде и без злоба, кажете сега все важни неща за един български държавник! А за България да не говорим! 

Въобще Бойко Борисов е премиер очевидно в Света и страната на чудесата. Премиер е в една фантастична страна, май само според него! 

Там навън го хвалят, признават го, оценяват го, благодарят му... Някъде на стотици хиляди километри извън България. Авторитет е той там ! А тук - само ругатни...!?

Но ние сме си тук в България...

В нашата, тяхната, неговата Няма такава държава! Тук сме - дето всичко е възможно и всичко е неуправляемо.

По нашите земи от месеци с лупата търсим авторитета, отговорността и достиженията на Премиера наш. Търсим - и не ги намираме?! Затуй жени и деца обикалят улиците на София, искат да ни отърват от един Позор. Затуй „патриоти“ осребряват БГ-паспорти и всички си мълчат. Затуй ни качват на каруците, защото не можем вече дори и старите си коли да караме... 

Е, холан, стига вече с тоя повсеместен властови ПОЗОР!

Търсим и искаме оставки...

И те падат, падат, обаче само на някои падат..., на другите, на важните - на Симеонов, на Борисов & сие - НЕ!

Падат някои, защото сега се уреждат концесии на летища, на военни самолети, пълни се дупката на БДЖ с поредните няколкостотин милиона, разпределя се  бюджетът сред нашите... Оборотът върви и се върти...

А чудесата ви г-н Борисов ги няма. Няма ги никъде! И най-важното чудо, за което всички милеем - да живеем сносно и добре,хептен никъде го няма!?! 

Вече цели три мандата!

Image result for Italy Image result for бойко Борисов е на посещение в

Image result for бойко Борисов е на посещение вImage result for бойко Борисов е на посещение в

80883