Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Бойко ту изчезва...,...
Бойко ту изчезва..., ту с трясък се явява? Действа напосоки, или нови избори крои...

Бойко ту изчезва..., ту с трясък се явява? Действа напосоки, или нови избори крои...Коментар на Вихър Бойчев

Информационен сайт „ДНЕС“ 

 

Забелязвате ли, че вече премиерът Бойко Борисов не идва всеки ден на вечните и втръснали ни "извънредни" пресконференции, през два–три часа, на които ставаме свидетели от началото на кризата с новия коронавирус.

 

 

Появява се, освен за да се накара на мисирките-журналисти или пък да съобщи по някоя блага вест, като например колко пъти се е чул предния ден с Ердоган, Макрон, Меркел или Тръмп, за да може те да се поучат от нашия челен опит в борбата със заразата, или пък да ни съобщи гръмко как шивачницата в Хасково е преизпълнила плана за производство на маски, заради което местните булки-шивачки заслужават награди. 

 

В началото, когато Царят Слънце се появяваше поне по 3 пъти на ден на пресконференции, той сякаш си спомни за времето от първия си мандат, когато денонощно висеше по телевизионни студиа, вестници, сайтове и радиа, а публиката, най-вече дамската, изпадаше в екстаз от умните му и цветисти слова и мускули досущ като на бог Аполон – мечта!

След официалното откриване на първите двама болни от COVID-19, и след като съвсем умишлено и целенасочено властта наля огромна доза паника сред населението, Борисов започна Рr-рейд с десетки изказвания за невероятните мерки, които е предприел, за да опази българските граждани, и да се похвали как всички европейски лидери се прекланят пред неговата мъдрост, знания и съобразителност.

 

Изявление на премиера Бойко Борисов след разговор с евролидерите #COVID19 17 март 2020

 

Обещанията се лееха като изворна вода – шием милиони маски, правим милиарди ръкавици, защитни облекла, дезинфектанти... Ще изнасяме за бедната Европа, че и на „изпадналата“ Америка предпазни средства – български, от Своге..., пардон от другаде, откъде ли не...

И Меркел, и Макрон, че чак и Тръмп застанаха чинно и започнаха не само да слушат, но и да се учат от Борисов за опита му в борбата с невидимия враг. Световните лидери зачакаха трепетно и… българските конвои с маски, защитни облекла и дизинфектанти… Специални коридори дори започнаха да създават...

В началото на извънредното положение премиерът бе като същински Дядо Мраз, обещавайки в изобилие защитни средства на всички – лекари, сестри, санитари, стоматолози, дори на обикновените българи, вадейки от торбата още и още обещания за всякакви защити, икономически и социални мерки... и какво ли още не. 

 

С течение на времето обаче, приказките му се запукаха като стари балони.

Оказа се, че маските, които шием не са сертифицирани, не отговарят и на необходимите условия за защита. Облеклата също не са ни напълно сигурни, ръкавици почнахме да внасяме, дори дезинфектанти не правим достатъчно... Да не говорим за тестовете, които просто ги няма, недостъпни и страшно скъпи са за хората.

А поради ненаправата на масови тестове, не отчитаме и висока заболеваемост, респективно и смъртност, и така се тупаме в гърдите какви сме първенци измежду всички най-първите!

Не е за майтап, зловещо е това!

Резултатът – износът за милиони, за който Борисов говореше се превърна в химера. Месец след началото на кризата десетки медицински заведения, които не попадат в обсега на медиите, все още не са снабдени с необходимите защитни облекла и средства.

Икономиката, която сякаш пострада повече от здравната система, се срива и всеки ден хиляди българи остават без работа. Смехотворните мерки 60 на 40 се оказаха повече тежест, отколкото в помощ на българските компании. И милиардите, идващи от Европа, сякаш потъват в голословните и несвързани приказки на премиера...

 

Над 61 600 нови безработни заради COVID-19

 

Неотказването от безбожните партийни субсидии, "щедрите" дарения от по една депутатска заплата и същевременно отказа им от тлъстите им възнаграждения, но само за по време на кризата, са по-скоро подигравка спрямо хората, на фона на жеста на баба Надие, която дари пенсията си на болницата в Исперих с думите: " От сърце го направих, не ми се свидят парите."

Всичко това и най-вече предстоящата неизвестност, на която той не е свикнал, сякаш стресна премиера и той започна от три пъти на ден..., да се появява пред медиите по един път.

Знаем, Борисов винаги залага на сигурното. И при най-малката несигурност бяга или хвърля оставка... И сега реши, че ще пусне на преден план министъра на здравеопазването – финансистът, който нищо не разбира от здраве – Кирил Ананиев, непознатия до момента генерал и директор на ВМА проф. Мутафчийски, за цвят вицепремиера Томислав Дончев, новото му откритие социалния министър Сачева и разбира се вечния Владислав Горанов.

Без съмнение Борисов добре е разчел, че ако ситуацията се нажежи до червено и всяването на паника и страх сред хората не сработват повече, за да бъдат държани в подчинение (за което вече има симптоми) ще трябва да прехвърли вината към другите и ще се отърве с лека ръка от тях... Правил го е десетки, стотици пъти. В "в името" и "за" народа.

Поизчезвайки частично от сцената, премиерът за пореден път показа, че добре усеща настроенията на хората. Сложени под ключ и под заплаха от солени глоби, българите имат достатъчно време, за да преценят ситуацията и да осъзнаят, че умишлено ги паникьосват, и че не Ананиев, Мутафчийски и Дончев вземат решения, а главата на всичко е самият Борисов. Впрочем, не е необходимо много, за да се стигне до това прозрение, поради простата причина, че това е факт от десет години...

А след месеци, народът вече наистина озверял от мизерия, безизходица и отчаяние, може би вече няма да направи грешка и да се примири със ситуацията...

Как мислите..? Не идва ли Борисов 4, или...? 

“Тренд” мери в кризата: Борисов с 53%
одобрение, Радев с 4 пункта под него

Истина или...?!? >> “Тренд” мери в кризата: Борисов с 53% одобрение, Радев с 4 пункта под него

 

13 години по-късно Борисов коментира напускането си по собствено желание на МВР като "изгонване"

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА: 

Пандемия от коронавирус в България (2020) 

Борисов вижда края и се опитва максимално да го отложи! Вече няма накъде! 

Да говориш на премиера с цитати от Гьоте?! Не е прав президентът, на властта само... анимация! 

Мангъров към премиера: Ако не се действа правилно, ще умрат повече хора! 

”Тежката артилерия” Атанасова към президента: ”Бегом ще казваш само на ”Любов 60” 

Светът се разпада, но у нас всичко е наред 

Не ви ли писна?! 

Радев за Борисов: Няма нищо по-страшно от активната глупост! И след 13 май ще има вирус... 

Анализ: Властта е в цайтнот. Страната се развива хаотично. ГЕРБ са се срастнали с държавата 

Хиляди искат оставка на правителството! Блокираха София! 

Защо Радев сега сваля доверието 

Близо 70% нямат доверие в правителството 

Слави: Защо сме на 111-о място по свобода на словото? Защото “булю-булю-булю…! 

За Борисов обратното броене започна ли? 

Борисов разпореди уволнение на Стоян Мавродиев и целия борд на Българска банка за развитие

ГЕРБ освободи Цветанов от всички ръководни постове 

Началникът на Софийския затвор е освободен от длъжност

Да ви страхувам аз, да ви страхувам...

Втори опит...! >> Борисов: От полунощ задължително с маска навън, в краен случай с шал

Ще има ли ревизия на мерките? Ами ако има...

Безсрамен популизъм с бедстващи българи...!!!>> 300 семейства получават хранителни пакети и тениски с образа на Бойко Борисов

Докога ще ни правят на идиоти?

Тъпото политическо шоу продължава... за наша сметка!

Слави: Силата е в истината и затова за n-ти път ще кажа: „Няма такава държава“ и „Уважаеми зрители, спите ли?“

Кога >> Повечето партии още не са върнали надвзетите субсидии

Пак ще платим милиони за партийни субсидии..., вместо за лечение на деца и умиращи самотни възрастни хора! (ОБНОВЕН)

Слави: Партийните субсидии са мръсна история, а ние я позволяваме! Това е ужасно глупаво и много срамно!

 

 


124093