Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Борис Джонсън: Затяг...
Борис Джонсън: Затягаме мерките срещу терористи

Борис Джонсън: Затягаме мерките срещу терористиЧасове след кървавото нападение на Лондон бридж премиерът на Великобритания Борис Джонсън се закани да затегне мерките срещу тероризма.

Това предаде "Скай нюз".

След като научи за престъпното минало на терориста, премиерът Борис Джонсън заяви, че отдавна е против предсрочното освобождаване на престъпниците от затворите.

"Ще има увеличение на присъствието на полиция по улиците на столицата. Освен това разполагаме 20 000 полицаи по улиците в цялата страна", обеща Джонсън.

Инцидентът стана близо до Лондонския мост. Мъж нападна хора с нож, няколко души бяха ранени. Върху тялото на заподозрения е монтирано фалшиво взривно устройство.Мъжът беше застрелян на място от полицията.

При нападението мъж и жена починаха в болница от раните си. Други трима се намират в критично състояние.

Нападателят беше идентифициран от полицията като 28-годишния Усман Хан. Той е лежал в затвора за тероризъм. В момента не се съобщава дали е бил свързан с "Ал Кайда" или "Ислямска държава".

Нападението на Усман Хан стана близо две години и половина след терористичната атака на Лондон бридж през 2017 година. Осем души бяха убити, а други 48 други ранени, когато микробус се вряза в пешеходци на моста, след това от него изскочиха нападатели и се втурнаха в Боро пазар и намушкваха хора в ресторанти и кръчми.

В началото на този месец нивото на заплаха от терор на Обединеното кралство беше понижено от "тежко" до "значително" за първи път от пет години. Това означаваше, че нападение се смята за вероятно, а не за много вероятно.

 

Източник: https://news.bg/


117885