Гражданско Движение ''ДНЕС''

Новини от „ДНЕС“

Начало / Актуално - Новини от „ДНЕС“ / Борисов, кои са прес...
Борисов, кои са престъпниците в парламента?

Борисов, кои са престъпниците в парламента?Коментар на Свобода Лилиева 

"В парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик. Хора, които са купували гласове и то от затворници", това се изцепи тези дни Бойко Борисов. Усетил, че лодката под краката му се все повече поклаща премиерът-слънце изпусна нервите си и забрави, какво работи. Или по-скоро забрави, че би трябвало да е премиер на всички българи. БСП пък решиха да се правят на опозиция и се възмутиха от тези му думи, дали защото не са се припознали в тях.

От години Борисов е свикнал да се изявява като главен секретар на МВР, като кмет, като лидер на политическа партия, като какъв ли още не... и някъде там накрая е и ролята му на министър-председател. И така години. А постът му идва не само с почести, пари и слава, но и с отговорности. Отговорности към цяла България. Изказването на Борисов трябва да се провери от прокуратурата. Прокуратурата обаче е Сотир Цацаров, а той както знаем има добри връзки с премиера. Прокуратурата често е доказвала, че се влияе не от висшия закон в страната, но и от задкулисния бос Делян Пеевски. Та какво излиза - „Гарван гарвану око не вади”. Не ви ли се струва, че за пореден път премиерът наруши принципите на една законова държава, наруши НПК и презумпцията за невиновност с изказването си. И никой няма да му потърси сметка. А това май намирисва на диктатура.

Изказването на Борисов за наркотрафикантите е абсурдно. Той явно забравя, че е на власт за трети път. И ако преди можеше да обвинява за неуспехите и провалът си червените, медиите и... прогнозата за времето, то днес трябва да се сърди само на себе си. Когато си премиер за трети път изказвания, че народните представители са замесени с наркотици и са попаднали в парламента заради купен вот, показва само едно – и ти не си си свършил работата!

Една от най-големите хвалби на ГЕРБ е успехите в борбата с престъпността. Странно как обаче властта е успяла да се пребори с криминалните елементи, след като самият премиер признава, че те се намират в Народното събрание.

Борисов обича да се прави на майстор. Но като е толкова добър политик, кога ще оправи държавата?

Кога институциите ще почнат да работят? Кога престъпността ще намалее? Кога МВР ще спре да гълта безумното количество пари и да не върши нищо?

Кога учителите, науката и здравеопазването ще получат заслуженото увеличение на парите за тези дейности, а не трохи?

Кога ще бъдат уволнени излишните чиновници?

Кога ще спрем да даваме милиони за некачествени магистрали?

Безобразията на БСП не оправдават тези на ГЕРБ, още повече, че те отдавна са трайно на власт!

Този път премиерът излезе като махленска клюкарка - приказлива и лицемерна, като  човек без капка достойнство и чест, като случаен хайдук от ниско ниво, издигнат до кормилото на държавата.

Скандалът Борисов-наркотрафик-Нинова пък, който последва прикри нещо много по-страшно. Яркото доказателство за близката връзка между управление и опозиция. Димитър Главчев изгони Корнелия Нинова заради искането ѝ да се изслуша премиера и като резултат на това цялата група на БСП напусна възмутено залата. След това обаче в залата ГЕРБ, Патриоти, ДПС и Воля одобриха на първо четене законопроект на Кристиан Вигенин (от БСП) за промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол и то в отсъствието на БСП.  И ако на това не му се казва работа в екип. Само дето за пред обществото БСП и ГЕРБ си размениха шапките, а дори не и задкулисно се обединиха около един нов закон. Познато, нали... А думите на Борисов ще останат ненаказани. Тогава? В каква страна живеем?

Та, Борисов, кои са престъпниците в парламента?