Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Борисов..., България...
Борисов..., България не ви ще! (ОБНОВЕНО)

Борисов..., България не ви ще! (ОБНОВЕНО)Благой Българанов


Животът на кабината „Борисов 3“ от месеци е силно застрашен. Скандал след скандал, далавера след далавера, срам след срам... Лека-полека положението стана много, много тежко! Почти безнадеждно! Този път обаче бяха преминати граници. Този път станахме свидетели на автентичен, но грозен синтез на грабителския модел "ГЕРБ".

"Горановгейт'' и сега ''Апартаментгейт'' прониза право в сърцето Бойко, партията му и правителството. Фокусът убийствено падна върху дясната и лявата ръка на Борисов - Цветан Цветанов. И пак за неговия вълчи апетит към имотните далавери, както преди години с дузината му странно придобити апартаменти.

Получихме две оставки, но най-важното тепърва предстои. Да бъде или да не бъде Цецо - бащата на ГЕРБ?

Какво да прави Борисов - себе си ли ще спасява, правителството или Цветанов...? Или всичките!? Мисията, колкото и да му се ще, е вече невъзможна...! Беше що беше... Дори и себе си вече трудно ще спаси!

Досега Бойко излизаше сух от всякакви политически катаклизми. Дори успяваше да бележи червени точки появявайки се като умиротворител, спасител, човек, който не спи, не яде, живее сам като куче..., заради България! Влизаше в образа на Робин Худ - гневен, безкомпромисен, дързък, размахваше пръст и слагаше всичко по местата му. Хем пазеше „своите“, хем себе си, хем оправяше кашите им. Балансираше. И беше винаги в бяло. Излизаше победител.

Спираше протести, приемаше недоволни, раздаваше пари, като собствени. Ремонтираше ремонтираните от неговите хора корпоративни и лобистки закони. Мажеше и замазваше. Та нали той си го е избрал и... създал!

Успя да замаже и прикрие куп далавери, некадърност, корупция, и цинизъм. Даде път на хиляди калинки и обикновени неуки, но алчни и нагли хора. Удържа на една торба гейтове и афери. То не бяха ЧЕЗДжи Пи ГейтАло БановСуджукгейтДюнигейт... и още десетки гейтове. Под чадъра му като мишки се скриха отбор министри. Владислав Горанов, Валери Симеонов, Пишман воеводата - агент Иван, Екатерина, Делян Добрев, Теменужка, Боил Банов, Лилито...

Зад всички и зад всичко застана и стоеше ТОЙ. Бранеше ги като ортак, като свои, като част от клентелистката далавера - тяхната, неговата...

Под градушката от скандали, Бойко все излизаше сух. Даже успяваше да „щипне“ %-ти и за себе си. Къде с цената на лъжи, къде с цената на още по-големи лъжи Борисов крепеше и грижливо градеше къщичката на ГЕРБ и най-вече своята. С натиск, с принуда, с шантаж и потискане...

И така е от както заедно с Цецо създадоха ГЕРБ... ипотекирайки за пред хората къщите си...! ГЕРБ - рожбата на Борисов, неговото непослушно дете... бавно, но сигурно се превърна в новия политически Франкенщайн, по подобие на създателя си - Бойко Методиев Борисов. Именно той е родителят, той е бащата  на този порочен, мръсен издълбоко сгрешен и порочен модел на управление. Низ от престъпност, корупция, лобизъм и тежка зависимост на всички по веригата от главния до последния партиен секретар/координатор... Модел - синтезиран образ на... сицилианската мафия!

И докога така…?!

Може ли да продължи Бойко да се труди все така „успешно“ върху третия си мандат, ако вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов не бе взривил България? Ако щетата не беше убийствена. Ако и почти всички министри не бяха пълен провал. Ако целият моделиран от него еталон на управление не се срива с гръм и трясък.

Имиджът на ГЕРБ е съсипан. Доверието към управляващата вече 10 години партия се срива с всеки изминал месец. Брутално тежкото положение на държавата - на всички нива е изправило Борисов до стената. Всички досегашни гейтове и пищни скандали и най-вече последният, Апартаментгейт вече му вдигнаха и ръцете високо горе.

Ще се предаде ли Борисов? Ще отстъпи ли? Ще мине ли и този път през трупове, за да запази властта си. Да се спаси. Ще се отърве ли и от Цветанов?

Какви са вариантите пред ББ?

- Да използва шанса и да елиминира Цветанов. Да изземе функциите на Цв.Цв. в местните структури и централния апарат и да сложи там свои хора. Да си вземе партията. И после избори начисто. С нов препран имидж за заблуда на народни шарани...

- Да не направи нищо и така, докъдето може и както може. Да продължава да се потапя и той и ГЕРБ. Защото просто няма силите вече да се пребори с Цветанов и неговото лоби. А и рискува Цв.Цв. да си отвори устата и да афишира дълбоко пазените тайни на Борисов и двадесет годишния престой на Борисов във властта.

- Да изчака какво ще му наредят отвън 

Бойко е в патова ситуация. Единствено категорично може да се каже, че който и вариант да последва - изборите са тук, тропат на вратите. Беше въпрос на време. Времето дойде.

Всъщност, предсрочните избори вече са добър и единствен, като че ли ход на Борисов, още повече ако са бързи, защото само по този начин той ще може да спаси и малкото останало доверие, което хората имат в него и герберите, както и да се опита да  направи сделка за собствената си съдба и бъдеще.

Рейтингът на ГЕРБ ще продължи да върви главоломно надолу. След Апартаментгейт ще удари и дъното. Бойко ще бяга преди вятъра. Бързи избори. Преди всичко за него и ГЕРБ да бъде загубено, преди новото, преди очакваната алтернативата да е оформена.

Бойко Борисов е отчаян. Моделът на управление, който той гради повече от 17 години (от гл. секретар, през кмет, та до днес) създаде самозабравила, самодоволна и крадлива политическа шайка. Върхушка, която купува и продава закони и всичко друго, което ѝ падне. Оядени властимащи, пазаруващи с лекота луксозни имоти, търгове, конкурси, обществени поръчки и коли..., продадоха и България.

Недосегаемите на Борисов установиха тотален контрол и мащабна цензура в държавата. Народът им остана последна грижа. А на този народ буквално вече му се повръща от това самодоволно и античовешко, цинично управление.

Обществото е в очакване. Категорично е желанието за оставка на правителството на Бойко Борисов и нови избори. Вече нищо не може да спре деградацията в доверието на хората към ГЕРБ. ГЕРБ се превръща в нарицателна дума..., както омразните комунисти навремето. Признава го и вицепремиерът Томислав Дончев.

"Дори и най-стабилната парламентарна конфигурация не би могла да спаси някого, по отношение на когото доверието е изчерпано, имам предвид правителството”.

Да, това признание на Дончев не сочи нищо друго, освен нови избори. Избори, които са може би единственото спасение за Борисов в този момент. Защото и да загуби може да обвини Цветанов, партията, Корнелия, глобалното затопляне. Всички. И пак да се опита да се спаси.

Ще му се позволи ли?! Ние обаче ще имаме възможност да си вземем държавата! Най-накрая.


Резултат от снимката за БОЙКО ЗА АПАРТАМЕНТА НА ЦВЕТАНОВ   Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»Ñ‚ат от снимката за БОЙКО ЗА АПАРТАМЕНТА НА ЦВЕТАНОВ

Резултат от изображението за БОЙКО оставка

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

СКАНДАЛЪТ НА ДЕНЯ >> Цветанов, Цецка & сие, подайте оставка! Сметките с апартаментите не излизат. ВИЖТЕ всичко по темата ТУК >>

Слави: В клетата българска действителност скандалите не водят до ОСТАВКА! Защото всички ТЕ имат "мощната енергийна защита на псалм 91"!

Жертвата на една Цецка не стига! Цветанов & Борисов си пазят властта! (ОБНОВЕНО)

Никой не иска ГЕРБ, а те не си отиват! Алтернатива има! Колкото и да я няма сега?!


93972